Кого да избера: агенция или фрийлансър за моя онлайн магазин?

Сподели в социалните мрежи

0%

Дните, когато можехме да правим уеб сайтове, които нямат нужда от поддръжка вече са в миналото. Винаги ще има клиенти, които ще знаят какво търсят в онлайн магазина ти. На тях са им нужни само няколко клика, за да завършат поръчка, но какво ще направим с останалите? Все по-конкурентният пазар ни кара да се борим за клиентите, да ги спечелим и да сме сигурни, че няма да пазаруват в друг онлайн магазин.

Онлайн магазин

Ти, като продавач, имаш високи очаквания за онлайн магазина си. За да си разграничиш марките, все повече обръщаш внимание на дизайна, клиентското изживяване на своите онлайн магазини, предлагайки персонализирани изживявания на всеки клиент.

Един от начините да създадеш по-мощно клиентско изживяване е да се съсредоточиш върху изграждането на общност онлайн. Ето няколко примери как да направиш това:

  • Ревюта: Проучване от 1000 американски клиента показва, че колкото по-високо оценен е даден продукт, толкова по-склонни са клиентите да го закупят. Дори цената няма значение.
  • Персонализация: Предлагането на продукти, които клиента би харесал, персонализирането на съдържанието, което вижда покачва продажбите. 90% от търговците смятат, че така привличат повече потребители в онлайн магазина си.
  • Актуално съдържание: Искаш винаги да имаш нови клиенти? Актуалното съдържание е като магнит, който привлича и задържа потребителите.

Често компаниите нямат екип, който изгражда онлайн магазина и те наемат агенции или фрийлансъри. Тук възниква въпроса “Кой да избера, агенция или фрийлансър?”. Как да намерите подходящия партньор за предоставяне на услуги за развитие на вашия онлайн бизнес? При толкова много възможности за избор, отговорът не е лесен.

Нека да разгледаме приликите и разликите и заедно да открием кой е най-добрият вариант спрямо твоя бизнес модел.

Видове услуги, които агенциите за онлайн магазини предоставят

Видове услуги

Професионална агенция за разработване на онлайн магазини може да ти помогне да се увериш, че твоят онлайн уебсайт отговаря на всички нужди на клиентите ти. Агенциите са много компетентни в следенето на тенденциите и чрез своя богат опит и голям екип от специалисти, винаги ще знаят как да направят най-доброто решение за бизнес сферата ти.

Ето някои от специфичните услуги, които агенциите предоставят:

Предимства на агенциите за изработка на онлайн магазини

Предимства

Аутсорсингът на част от вашите бизнес операции на услуга за развитие на електронна търговия на трета страна често е изненадващо изживяване. Независимо дали сте човекът, който взема решение, или сте част от екип, който се опитва да получи такси за агенция за развитие, считайте тези предимства за част от пътуването.

Често предаването на онлайн магазина си за изграждане от агенция е изненадващо преживяване. Независимо, дали ти взимаш решенията или си част от отговорния за задачата екип, то предимствата на агенцията ще ти допаднат.

„Ползите от използването на агенция са като предимствата на наемането на счетоводна фирма, която да извършва счетоводството ви, или на юридически екип за справяне с правни проблеми. Това е, което правим, цял ден, всеки ден. “ – Grind Web Studio


1. Изграждане на бързо и по-добро изживяване за клиентите ти 

Когато наемеш агенция, за изграждането на твоето онлайн решение за търговия, знай, че разработчиците познават онлайн бизнеса като собствената си длан. Така ще спестиш време, като не се налага да обучаваш вътрешен разработчик на всички тънкости от бизнеса си.
Агенция, която е посветена в създаването на решения за електронна търговия ще осигури супер потребителско изживяване и по този начин ще стимулира по-висока ангажираност и продажби.

2. Достъп до знания извън кръга си

Наемането на агенция със знания, специфични за бизнеса модел, е добър начин да се придържаш към най-добрите практики в бранша. Наемането на агенция носи повече от просто набор от умения. Добрата агенция има хора, организирани да работят като високоефективен екип.

Хибрид между екип в компанията ти и агенция също е популярен. Най-малкото е важно агенцията да има лице за контакт, което отговаря за онлайн магазина ти. Ако разполагаш с време, работници и бюджет, този вариант е най-добрият. Едновременно имаш екип, агенцията, която се грижи за онлайн магазина ти и служители, които да поправят малките възникнали проблеми.

3. Плащаш по-малко, отколкото ако си наел нов член на екипа си

Цената на вътрешните разработчици често е по-висока от наемането на агенция, но агенцията дава много повече плюсове от новия човек в екипа.

Наличието на агенция за изграждането на онлайн магазина ти помага да се движат проектите ефективно и с разнообразен набор от умения, екип отвъд знанията, способностите на един човек. Помислете за всички роли в даден проект, като например мениджър на проекти, арт директор, системен архитект, разработчик и др. Невъзможно е един човек да бъде страхотен във всяка роля. Наемането на агенция за твоя онлайн магазин, в дългосрочен период ти спестява и ресурси, които могат да се вложат в другите области на компанията.

4. Премисли бизнес процеси си

Когато наемеш агенция за изграждането на онлайн магазина си, наемаш екип с дългогодишен опит, който прави точно това, което предстои да направиш. Представи си целия им опит, който те ще ти предоставят. Опитът им, ти получаваш на готово и можеш да използваш, за да премислиш и своя собствен бизнес.

Представи си институционалните знания, които имат и всички проекти през последните 15-20 години, които са минали през ръцете им. Това е много трудно да се намери в един нов нает човек.

Плюсовете и минусите, ако избереш фрийлансър

Фрийлансър

Разработчиците на свободна практика също могат да бъдат опция за твоя проект за онлайн магазин. Нека да разгледаме какви са плюсовете и минусите за използване на фрийлансър вместо агенция.
Има няколко потенциални предимства от работата с фрийлансър:

  • Разходи: Времето на един фрийлансър обикновено струва по-малко от разходите, които имаш да работиш с агенция. Но дори и процентът да е по-нисък, не забравяй да вземеш под внимание всичко, което ще получиш, както и какво няма да е направено.
  • Комуникация: Работата със само един човек може да бъде предимство, ако искаш да знаеш постоянно как се развива онлайн магазинът ти, докато при агенциите има няколко души, които работят по сайта и комуникацията е по-бавна.

Но има и някои потенциални недостатъци при избора на фрийлансър вместо агенция:

  • Умение: Ако фрийлансърът не е запознат с твоята сфера на дейност, това е голям недостатък и може да се окаже, че създаденият онлайн магазин не отговаря на нуждите ти.
  • Опит: Независимо от описания опит на човек, възможно е опита да не е релевантен и да се окаже, че няма достатъчно знания 
  • Отчетност: Тъй като фрийлансърите работят само за себе си, ако сте недоволни от продукта, имате много по-малко начини да направите промени, отколкото ако работите с агенция


Преди да изберете агенция за изграждането на вашия онлайн магазин

Помислете за всички изброени точки преди да изберете най-добрата агенция за изграждането на вашия онлайн магазин:

1. Бюджет

Има програмист, който може да работи в рамките на твоя бюджет; просто ще трябва да намериш подходящия – и не забравяй, че (обикновено) получаваш това, което плащаш.

Когато провеждаш разговори с потенциални програмисти, това помага да се вземе предвид бюджета. Не забравяй да помислиш за общите разходи за собственост, включително за разходите след производството, като поддръжка или настройки.

2. Местоположение

Ако личните срещи са важни за теб, помисли дали да наемеш местен или някой от лесен за достъп град, който може да се придвижи до теб при необходимост. Ако си по-фокусиран върху набор от умения или конкретни ниши, може да се наложи да разшириш търсенето си.

3. Портфолио

Прегледът на предишната работа на агенциите е един от най-добрите начини да добиеш представа за това, което наистина могат да направят. Но не гледай само на крайния резултат – задавай въпроси и разгледай всички аспекти на работата им. Искаш да видиш не само продукта, но и резултатите, които ще получи бизнесът ти.

4. Референции от минали проекти

Придобий още по-задълбочено усещане за удовлетвореността на предишните клиенти, като ги потърсиш за референции. Ще добиеш най-добрата представа дали това е най-добрата агенция за изграждането на твоя онлайн магазин от миналите им клиенти.

Заключение

Агенция и фрийлансър

Изграждането на онлайн магазин отнема време и ще бъде предизвикателство да го направиш сам. Ако търсиш фрийлансър или агенция, която да изгради дигиталната ти идентичност, се надяваме съветите по-горе да са ти помогнали.

Агенциите имат толкова много опит – това означава, че можете да получите по-добър завършен продукт, често от екип от хора, които познават индустрията и онлайн магазините много по-добре от типичния фрийлансър.

Това стратегическо партньорство ще бъде жизненоважно за напредъка на бизнеса ти. Искаш да сте сигурен, че имаш екип, на когото можеш да се довериш и да разчиташ, че ще бъдат там, когато имаш нужда от тях.