Защо успешните компании имат нужда от уникални уебсайтове?

Сподели в социалните мрежи

0%

Всеки ден и всяка минута хората търсят онлайн стоки и услуги. С над 2 милиона онлайн потребители интернет промени начина, по който търсим информация. От малки магазини до големи бизнеси, всеки може да намери информация онлайн. Най-важният аспект тук е, че някои от тях могат да търсят вас, а вие да нямате и представа. 

Не можем да пренебрегнем Интернет. Като част от дигиталния свят, ние сме заобиколени от технологии на всяка стъпка, това поколение компании е обречено, ако откажат да предприемат стъпки в бъдеще, ако откажат да имат уебсайтове. 

Липсата на уеб сайт може да бъде сериозна спънка за вашия бизнес. Уеб страницата е съществена част от всяка компания и не само необходима, но и страхотна. Всеки от нас иска да направи добро първо впечатление, точно като първа среща, всеки иска да има втора. Вашият уеб сайт е първото впечатление, което оставяте на потенциалните клиенти, първият контакт, който имат с вашия бизнес. Времето за телефонния указател отдавна е изчезнало и преди някой да закупи от вас, първо той ще потърси за вас онлайн. Искате да оставите страхотно впечатление, нали?

В постоянно променящия се технологичен свят, уебсайтът е маркетингов инструмент, който всяка компания трябва да има. Добре поддържаната страница с лесен за използване UX и отличена бранд идентичност може да ви спечели конкурентно предимство в избраната индустрия и да подобри имиджа ви. Помислете за уебсайт като шоурум за вашите продукти. Хората влизат, оглеждат  и решават дали им харесва, или не. Разработването на уеб сайт не само дава информация, но също така може да превърне потребителите в бъдещи лоялни клиенти.

 

По-долу са 10 предимства на страхотните уебсайтове:

 • Обучете клиенти си: Блогът на уеб сайта ви предоставя полезна информация за вашите клиенти. Обучавайки ги, вие давате примери и идеи от бизнеса си на клиентите. Изберете подходящото време и добавяйте статии в блога си всяка седмица.
 • Първото впечатление е най-важно:Както казахме преди, първото впечатление е като първата среща, всеки иска втора. Преди клиент да разговаря с вашия персонал или да купи продукти от вас, той ще провери уеб сайта ви, така че ако нямате такъв – направете.
 • Повишите видимостта:Статистиката показва, че 93% от решенията за покупка на клиенти започват с търсене в Google. Това означава, че повечето от потенциалните ви клиенти са онлайн. Страхотните уебсайтове увеличават видимостта на успешните бизнеси и трансформират гостите в лоялни клиенти.
 • Страхотен маркетингов инструмент:Няма значение дали ще напишете статия в блога си или ще използвате уебсайта като рекламно пространство, това е чудесен маркетингов инструмент за ангажиране на повече клиенти. Страхотните уеб сайтове дават водят повече потребители и повече продажби.
 • Изградете репутация:В момента има доста малки компании, които нямат уебсайт, и да, затова си остават малки. Липсата на уеб сайт спира бизнеса ви да се разрасне и дава на клиентите ви грешна представа, че не искате да растете.
 •  Лесна употреба и актуализация:Ако фирменият уеб сайт е разработен и поддържан правилно, той винаги ще бъде актуален. Това ще ви спести време за извършване на актуализации и качване на нова информация, без да се обаждате на програмиста всеки път, когато нещо се промени.
 • Страхотен инструмент за намиране на нови служители:Наличието на уебсайт прави процеса на намиране на нови служители по-лесен и по-евтин. Можете да публикувате обяви за работа и да ги популяризирате към аудиторията си.
 • Двупосочна комуникация:Клиентите могат лесно да намерят вашия имейл адрес или да попълнят формуляр за въпроси, за да зададат своите запитвания. Уверете се, че на уеб сайта не липсва нито фирмен имейл адрес, нито форма за контакт.
 • Продайте продукти онлайн.Най-добрата функция на уеб присъствието е дигитализирането на вашата физическа компания. В същото време уеб сайтовете улесняват анализа на потребностите на потребителите.
 • Разрастване на бизнеса:С чудесен уеб сайт локалната търговия може да се разрасне. Една от най-добрите характеристики на уеб сайта е, че можете да продавате в международен план и да ангажирате клиенти от цял ​​свят.

Как изглежда качествен уеб сайт?

Добре направения уеб сайт не само предоставя информация, но също така има следните изисквания: Ясен и изчистен, без да се прекалява с рекламата , с добре организирана функционална навигация и отварящ се във всички браузъри. В същото време добре изглеждащият уеб сайт има модерен UX и UI и не-стар уеб дизайн. Информацията, дадена в него, е граматична и лексикално правилна и в не смущаващи цветове и шрифтове. Ако вашата компания има профили в социалните медии, трябва да присъстват бутони, свързани с тези профили. Хората искат бързо решение на проблема си или бърз отговор на въпроса си. Улеснете ги – направете качествен уебсайт. 

Като компания за уеб разработки ние от Grind помогнахме на различни национални и международни компании да достигнат нови висоти със своите уеб сайтове. Нека да ви дадем няколко полезни примера:

 • Работейки заедно с Biotrade, ние се сблъскахме с проблема за разрастване на нови пазари. Как да осигурим присъствие на различни пазари и да продаваме на тях? Новият магазин за електронна търговия на Biotrade е търсеното решение.
 • Информационен уеб сайт и онлайн магазин – не е проблем. Brickfielder е пример – технологичен пробив и лесен за използване UX.
 • Информационните сайтове са най-лесни, не сме съгласни. Да се ​​изгради решение като Payhawk е всъщност доста трудно, защото брандът трябваше да се разграничи от други компании на пазара.

Всички тези примери и ползи би трябвало да ви покажат, че това не е само уеб сайт, това е вашия бизнес, вашата марка. Не подценявайте силата на страхотен уеб сайт – направете бизнеса си още по-успешен. Създайте такъв сега.

Ако се интересувате от изграждането на уеб сайт – пишете ни тук: https://www.grind.studio/contact-us/