Изработка на онлайн магазин с WooCommerce

WooCommerce, част от WordPress, е персонализиран плъгин за онлайн търговия. Той е с отворен код, като може да преобразува всеки уебсайт в мощен онлайн магазин, предлагайки пълна гъвкавост, за да отговори на нуждите на всеки бизнес.
Все още не сте сигурни дали искате да го използвате?

Имайте предвид, че почти 4 милиона уебсайта използват WooCommerce или 68 000 от най-добрите онлайн магазини в света. Това достатъчно ли е, за да знаете, че платформата е наистина надеждна за вашия онлайн магазин?
Ние от Grind имаме солидна експертиза в проектирането и разработването на онлайн магазини и плъгини базирани на WooCommerce. Ние работим в тясно сътрудничество с бизнеса, за да помогнем да расте и продава все повече и повече онлайн.

UX & UI дизайн

Всеки нов проект започва с залагане на рамка и цели на бизнеса. Което означава очертаване на характеристиките и оформяне на UX дизайна. Следващата част е проектиране на потребителския интерфейс въз основа на заложените рамки.

Front-end програмиране

Най-важната стъпка след фазата на проектиране е прилагането на визуализациите в уебсайта. Използваме най-добрите front-end технологии, които гарантират лесен, надежден и бърз онлайн магазин.

Разработка и конфигурация на плъгини

Без значение коя платформа използва вашият онлайн магазин, вие сте обречени да го разширите с допълнителни плъгини. Понякога готовите за употреба приставки не са най-доброто решение за съществуващ проблем. Ето защо, имаме експерти в разработването на персонализирани плъгини, покриващи всички ваши нужди.

Интеграция на системи

Не е необходим само онлайн магазин, за да управлявате бизнеса си. За да сме сигурни, че е перфектно обвързан с вашите търговски операции, ние предлагаме интеграция и помощ с всяка друга система като ERP, CRM, софтуер за доставка и др.

Интеграция на инструменти

Постигнете по-бързо целите си с правилните инструменти за стимулиране на продажбите. Най-често срещаните интеграции, които правим за почти всеки нов проект, са с маркетингови платформи като Hubspot, Klaviyo, Stamped.io, инструменти за ремаркетинг на Facebook и Google и т.н.

Персонализиране на магазина

Искате персонализиран онлайн магазин? Ние знаем как да го направим. Нашите експерти могат да персонализират процеса на плащане на WooCommerce, количката за пазаруване, програмата за лоялност и целия процес на пазаруване. Не само това, но можем също да персонализираме съществуващите плъгини на WooCommerce или да изградим нови персонализирани разширения, за да отговарят на вашия бизнес модел.

Оптимизация за търсачки (SEO)

С правилния подход за front-end разработка, придружен от правилните SEO разширения, ние гарантираме, че SEO-то на сайта ви ще бъде на отлично ниво. С нашия опит, ние ще оптимизираме магазина ви, така че клиентите ви да ви намират по-бързо и да пазаруват повече.

Миграция към WooCommerce от друга платформа

Преминаването от една платформа в друга може да бъде много предизвикателно и ако не бъде направено от надежден партньор, рискът да се обърка планът е много голям. Разполагаме с необходимите знания за преструктуриране чрез мигриране на бизнеса от други платформи за онлайн магазини към WooCommerce.

QA

Една от най-важните съставки за всеки софтуерен проект е процесът на проверка на качеството или QA. Имаме дълъг контролен списък със стотици точки, където един онлайн магазин може да се счупи и ги проверяваме редовно в процеса на разработка и поддръжка на по-късен етап.

Поддръжка

Щом сте стигнали до тук, то онлайн магазинът е пуснат в употреба и поддръжката започва от тук. На този етап нуждата Ви от комуникация с нас ще бъде почти ежедневна, за което имаме процес, който следваме с други наши клиенти успешно и лесно.

Често задавани въпроси

Как изработката на онлайн магазин ще помогне на вашия бизнес?

Вероятно вече имате онлайн магазин. Сигурни сме, че щом сте тук, не сте достатъчни удовлетворени от това, което постигате. Каквато и да е причина за вашата неудовлетвореност, онлайн магазина Ви явно се нуждае от развитие. Професионален подход към задачата ще издигне бизнеса Ви до ново ниво. То ще гарантира, че критичните за бизнеса приложения функционират правилно, имат постоянна поддръжка а потребителско изживяване е приятно и безпроблемно.

Кои са най-важните елементи при изработката на онлайн магазин?

Трудно е да се посочи един единствен елемент, като най-важният за направата на онлайн магазини, тъй като всички те работят заедно. Всички магазини са различни, един се нуждае от уникален дизайн а друг от интегриране на инструменти, ЕРП система, куриерска системи и т.н. Всеки проект е уникален, но някои от най-важните елементи при изработката са интеграцията на приложения, специален checkout процес, респонсив дизайн, методи и процеси на плащане.

Каква информация трябва да предоставя, преди да започне проектът?

Преди да започнем процеса на разработка, ще ни трябва много информация и е нужно да обсъдим доста детайли заедно. В кратко обобщение, трябва да ни предоставите подробен обхват на това, какво очаквате и начален бриф. В него трябва да дефинирате профил на вашия клиент, краткосрочни и дългосрочни цели и всички подробности, които ще ни дадат по-добра представа за бизнеса Ви.

Коя е най-добрата платформа за моя онлайн магазин?

Няма най-добра платформа. Ние сме специализирани в изработка на онлайн магазини на платформите WooCommerce или Shopify. Но коя е най-добрата? И двете са достатъчно добри, както и Magento, BigCommerce и т.н. Разликата е, че всяка платформа може да покрие различни нужди а други изобщо не може да покрие.. WooCommerce е по-добра за проекти, които имат нужда от по-гъвкав подход докато Shopify е по-добра зa проекти, които имат нужда от по-бърз старт и нямат нужда от много модифициране. Нашият екип ще Ви помогне с този избор.

Какво се случва, ако искам да сменя платформата си след време?

Смяната на платформа не е лесен процес и именно поради тази причина е важно да се прецени в началото на проекта коя е най-правилната платформа. Смяната на платформа представлява изцяло изграждане на уеб сайта наново плюс прехвърляне на базата данни от старата платформа към новата, което всъщност е сложната задача, защото различните платформи за онлайн магазин имат различна структура на базата данни. Имаме опит с миграция от Shopify и Magento към WooCommerce както и други custom платформи.

Колко време ще отнеме изработката на магазин?

Средно статистическия срок за изпълнение на средно голям онлайн магазин, интегриран с ЕРП система е между два и три месеца.

Какъв е процесът на изработка на онлайн магазин в Grind?

Първата стъпка е планиране и проучване, като на тази стъпка извършваме стриктно проучване на вашата бизнес сфера. След това прототипираме или правим бърза и съвместна итерация на концепции, оформления и указания. Обсъждането на нашата идея с Вас е следващата стъпка. След това най-накрая, дизайнерският екип се включва и след това екипът за разработка.
След финално одобрение от ваша страна, магазинът Ви се активира, след което ние поемаме ангажимент за дългосрочна поддръжка.

Предлагате ли поддръжка след приключването на проекта?

Да, нашата цел е да работим в дългосрочно партньорство с нашите клиенти, след като завършим и доставим техния проект. Също така предлагаме услуги за поддръжка за компании, които не се нуждаят от пълна разработка на магазин, а вместо това се нуждаят само от малки промени.