10 Причини да наемете Уеб Агенция

Сподели в социалните мрежи

0%

Уеб Агенция

Звучи много лесно да направите онлайн магазин, използвайки някоя готова платформа, като например WooCommerce, Shopify и BigCommerce . Възниква обаче въпрос – защо да наема уеб агенция за направата на онлайн магазин, когато мога да го създам сам?

Защо бихте наели уеб агенция, когато можете да направите всичко сами или да имате собствен екип, който ще създаде продукта вместо вас? Всъщност, когато сте малка компания и сега стартирате, може да не се нуждаете от външна помощ. Но с развитието на бизнеса ви, самата дейност се усложнява и изисква допълнително време, ресурси и екип, който ви помогне при постоянните промени.

Без значение от размера на вашата компания, всяка уеб агенция има разнообразни умения и опит, които могат да ви помогнат. Те имат опит точно в реализирането на дигитални проекти. Така че, не мислете твърде много и прочетете тези 10 причини, поради които наемането на агенция е добра идея.

 

1. Изграждане на неповторим дизайн

Знаете ли кой е най-големият проблем на почти всеки онлайн магазин? Почти няма начин да се откроим от конкуренцията. Много от онлайн магазините използват популярни безплатни или платени теми, налични в WooCommerce и Shopify, и е трудно да ги различим. Проучване на Adobe казва, че „38% от хората напускат уебсайт, ако смятат, че дизайна е непривлекателен. „Именно там може да ви помогне уеб агенция – Тя може да ви помогне да създадете изцяло ваш дизайн и система за покупка, което ангажира и задържа вашите клиенти.”

2. Оптимизация на магазина

В наши дни всеки притежава 2-3 мобилни устройства. Хората искат да имат достъп до съдържание в множеството различни устройства – настолен компютър, телефон, таблет и лаптоп.

Компаниите, от своя страна, откриха, че за всяко подобрение от 1 секунда във времето за зареждане на страниците, реализациите се увеличават с 2%. Защо това е важно? Всяка уеб агенция може да оптимизира вашия онлайн магазин за всички различни устройства и платформи и да добави всички най-добри практики за висока ангажираност. Както знаете, времето за зареждане на страници е един от най-критичните фактори за подобряване на вашата CRO (оптимизация на скоростта на реализация).

 

Оптимизация

3. Достигане на по-широка аудитория

Както проучване на Salesforce показва „87% от потребителите започват да търсят продукти онлайн“. Хората търсят всичко онлайн и ако нямате онлайн магазин, пропускате марката ви да бъде видяна. Не само вашите конкуренти са онлайн, но и нови клиенти и потенциално огромни възможности за разширяване на пазара. Започнете да продавате локално, но мислете в световен мащаб. Това ще ви позволи да бъдете международен играч и да достигате до по-широки пазари и да приключвате повече сделки, да имате повече и по-лоялни клиенти. Например, AliExpress е една от най-популярните марки по целия свят, която продава повече от хиляди артикули в минута.

Най-добрите уеб разработчици на онлайн магазини ще направят задълбочено проучване на вашата аудитория и ще създадат магазин, който отговаря на нужди ви и повишава продажбите. Тук може да намерите едни от най-добрите уеб агенции, които могат да създадат онлайн магазина, за който мечтаете – https://www.ecommercecompanies.com/ecommerce-development-companies/

4. Добавяне на нови функции

С развитието на платформите за създаване на онлайн магазини и докато вашия бизнес расте, добавянето на нови функции често може да доведе до допълнителни проблеми и дори да наруши вашия сайт, ако промените не са направени правилно.

Една добра уеб агенция ще проучи последиците от добавянето на нови функции и ще ги тества в безопасна среда, преди да публикува актуализациите на вашия сайт – минимизирайки риска от счупване на нещо.

 

5. Нови интеграции

Подобно на добавянето на нова функция, добавянето на нова интеграция може да разруши вашия уеб магазин. Поправянето на това обикновено отнема време и може да доведе до загуба на приходи. Понякога щетите, причинени от несъвместима интеграция, са непоправими.

Добрата уеб генция  има огромни познания за повечето налични интеграции. Може да ви помогне да изберете правилната интеграция спрямо изискванията и нуждите на вашия онлайн магазин или бизнес. Те дори могат да създадат, специално за вас, решение за интегриране на услуга, която сте измислили и от която се нуждаете.

 

6. Проверка на качеството (QA)

Представете си, че правите онлайн магазин сами и тогава нещо се счупва и не знаете какво да правите. Това е много често срещана ситуация. Платформата за онлайн търговия може да бъде изключително сложна, което води до по-голям брой неща, които могат да се объркат. Следователно, проверката на качеството и отстраняване на откритите проблеми, е от съществено значение. Всяка уеб агенция ще добави QA тестване в списъка на услугите, които предоставя. Бъдете сигурни, че вашият онлайн магазин работи нормално през цялото време и не губете дори нито една продажба.

Проверка на качеството

 

7. Разширяване на други платформи

Освен оптимизиране на опита и производителността на различни платформи, може да искате да се разширите дейността си отвъд платформата, която използвате. Направете това, като предприемете универсален подход към продажбите, за да се включите в различни сегменти от аудиторията си.

Според проучване, проведено от Accenture, 61% от купувачите в световен мащаб искат да използват AR и VR технология, за да визуализират как дрехите могат да им пасват. Също така 54% от купувачите искат да пазаруват дори мебели онлайн.

Добрата уеб агенция може да изгради пазаруване на база AR (artificial reality), VR (виртуална реалност), мобилни приложения (iOS / Android), търговия в социалните мрежи и много други платформи, на които да продавате все повече.

 

8. Поддръжка и support

Всеки уебсайт и онлайн магазин се нуждаят от постоянна поддръжка и support. За съжаление дигиталният свят не е идеален и поддръжката ви дава сигурност, че бизнесът ви работи безпроблемно по всяко време.

Работата с уеб агенция гарантира редовна поддръжка и support чрез извършване на цялостни проверки и актуализиране на сигурността ви, така че вашите данни да бъдат в безопасност.

 

9.  Миграция

С развитието на бизнеса ви може да откриете, че текущата ви платформа за електронна търговия не отговаря на вашите нарастващи нужди или може да изпитва критични проблеми. Ако миграцията от WooCommerce към Shopify, или обратното, е решението на тези проблеми, в зависимост от настройката на онлайн магазина може да преминете към нова платфрома.Това обаче не е лесно решение или процес.

Работата с уеб агенция от самото начало може да ви помогне да намерите правилните платформи, за да избегнете необходимостта от миграция. Ако обаче сте в позиция, в която миграцията към по-добра платформа е единственото решение за вашия бизнес, експертността на агенцията може да ви помогне с миграцията без да загубите данни.

Миграция

10. Ретаргетиране

Един от най-големите проблеми в онлайн търговията е изоставянето на  колички. 

Решението е ретаргетинг.  Статистиката сочи, че потребителите, които са възвърнати отново с реклами, имат 70% по-голяма вероятност да направят покупка в онлайн магазина.

Със силно насочени реклами на външни платформи можете лесно да достигнете до клиенти, които са напуснали магазина ви, и да ги накарате да се върнат и конвертират. Уеб агенцията, която използвате, ще проследява рейта на изоставяне на колички, демографията и поведението при пазаруване, за да ви позволи да сегментирате клиентите си по подходящ начин. 

Ретаргетинг

Разширете бизнеса си с подходящия партньор

Независимо дали имате онлайн магазин, или сте управител на такъв, или планирате да създадете нов бизнес, наемането на уеб агенция ще ви помогне да победите бъдещи предизвикателства и да преодолеете всички съществуващи проблеми.

С помощта на уеб агенция, докато вие се фокусирате върху разрастването на бизнеса си, тя ще се справя с техническите предизвикателства. Това е огромна помощ, не я пренебрегвайте.