Как фейсбук приложенията правят пари за вашия бизнес

Сподели в социалните мрежи

0%

След реклама в социалните мрежи: кой метод е най-подходящия за теб, решихме да надникнем малко по-подробно във възможностите, които предлага Фейсбук на своите бизнес потребители.

Можем да кажем, че използваме социалната мрежа не само за връзка с приятели, но и за развитие на нашия бизнес.

Имате вече страница, в която споделяте всичко с вашите клиенти, колеги и приятели. Всъщност, поствали ли сте нещо скоро?

2015 година… дойде и времето, в което и това не е достатъчно.

Рекламата е на всякъде около нас. В Интернет – банери изкачат, кликваме без да искаме, попадаме в друга страница, забравяме на къде сме тръгнали, изобщо… Припяваме фалшиво на добре познатата реклама от телевизионна екран до писване. Билбордове сякаш махат пред очите ни, докато се опитваме да се измъкнем от задръстването.

Да, днешния потребител е „презадоволен“, но и това не му стига! Признайте си.

На потребителя му е необходимо непрекъснато нещо различно, за да насити съзнанието си и да започне да купува или използва дадена услуга.

Така… докато си сърфирате из Фейсбук пространството, изведнъж виждате снимка на един прекрасен остров и призив за действие „Резервирай сега!“. Кликвате върху рекламата и ви препраща директно към Фейсбук приложението. С малко усилие, току що сте ангажирани с рекламата, само за да видите тази сделка от любопитство. Това е пример за Фейсбук маркетинг.

Фейсбук приложенията спомагат за ангажиране на повече клиенти, както и за поддържане на комуникацията с настоящите.

Този вид реклама е изключително ефективна, с доказан успех за фирми, които вече са започнали с прилагането й.

Фейсбук статистика

Фейсбук обяви, че над 145 милиона потребители са използвали Фейсбук приложение на дадена фирма.

Рекламодателите, които използват Фейсбук за реклама на мобилно приложение, плащат с 20% по-малко за install отколкото други стандартни канали за реклама.

Има покачване в рамките на 10 пъти в кликовете, когато рекламата се поставя в news feed-a на мобилните телефони и в log out страниците.

 

Бюджет, таргетиране и оптимизиране

Фейсбук приложенията ви позволяват да продавате ефективно, като намерите точните потребители, докато работите със зададен бюджет. Можете да настроите вашата реклама, да работи само с реални, потенциални клиенти – на определена възраст, пол, интереси, местоположение.

Фейсбук препоръчва три начина на изготвяне на бюджет в тази насока:

Цена на брой импресии: Определете бюджет за всеки 1000 импресии, които приложението прави.

Цена на брой кликвания: Задайте максималния бюджет за кликване върху рекламата

Цена на брой инсталирания: Задайте максималния бюджет за всяко инсталиране.

Идеи за фейсбук приложения

Забавно и лесно достижимо е да направите фейсбук приложение под формата на игра. Изисква се по малко смелост, креативност и… идея. Както и да приготвите подаръците за печелившите.

Горди сме да ви покажем  част от нашите Facebook app- ове, които изработихме.

 

 

При всички положения предоставяте страхотно виртуално преживяване на клиентите си.

 

 

В случая за потребителите не е важно само наградата, разбира се. По-вълнуващото е, че несъзнателно оставяте у тях приятен „вкус“ за вашия продукт или услуга, бъдете сигурни.

Ето малко история от работата на нашите колеги за големи брандове по света.

 

 

Идеята е да добавете още един Facebook Tab – този, който води към приложението, в лентата под корицата на вашата фен страницата.

 

 

Един уникален начин да представите продукта си, като го представите по-различен начин, отколкото са свикнали да го виждат. Рекламата е на всякъде около нас, под различна форма.
Бъдете креативни!

„God created us to be creative in this world”

 

Една от основните причини хората да влизат в своя Фейсбук акаунт, е да видят какво се случва на техния News Feeds. Те са любопитни, „жадни“ за нещо ново, различно от обичайното случващо се в социалната мрежа.

 

 

Освен в лентата под корицата на фен страницата, приложенията могат да намерят своето място и в лявата лента.

 

 

Потребителят иска да види много повече от снимките на приятелите му и постовете на лайкнатите от него страници.

Вие и вашия бизнес сте тези, които разполагат с тази сила да им го предоставите. Те ще ви се отблагодарят, със сигурност.

Направете кампания, измислете концепция и приложете вашата идея. Направете го сами или се доверете на професионалисти в тази област.

„Никой не е успял, като е чакал бездействайки търпеливо. Ако не можете да постигнете търсения успех сами, сигурни партньори винаги ще се намерят, за да ви помогнат!“

@Grind Web Studio