Уеб дизайн съвети за добро първо впечатление

Сподели в социалните мрежи

0%

Когато става въпрос за приемане на информация от околната среда, хората използват най-вече очите си и това което наблюдават и виждат. 90% от тази информация, която предаваме на мозъка ни, е визуална. Човешкият мозък може да обработва изображенията около 60000 пъти по-бързо, отколкото думите.

Ние черпим тази визуална информация не само от реалната среда, но и от Интернет. От тук следва, че изработката на уеб дизайн, който правим за потребителите, има най-важно значение за резултатите, които искаме да постигнем.

Като едно уеб студио, нашата цел е да запознаем клиентите относно въздействието на един ключов, прилежащ и страхотен дизайн на сайт. Повечето от тях са изненадани, че дори и най-малката компания, може да получи незабавен отклик – всичко от визуално стимулиращ уеб-сайт. Първото впечатление е от значение – и в реалния живот, и в уеб пространството.

Първо впечатление и разпознаваемост на бранда

Когато става въпрос за разпознаваемостта на бранда ви, идентичността на марката ви е в добри ръце с уеб дизайн компания. Какво послание оставате у вашите настоящи и бъдещи клиенти? Какво искате да им кажете и достига ли то до тях? Какво изображение и какви цветове си представят те подсъзнателно, когато чуят името на вашата фирма?
Всичко тези въпроси са свързани с това, колко важен е елемента с разпознаваемоста на бранда.

Средно, потребителя прекарва около 10 секунди да реши, дали да продължи да направи избора си за продукт или услуга от уеб сайта, който е посетил или да потърси необходимото някъде другаде. Решението се взима подсъзнателно, изцяло повлияно от визуални впечатления. И тук влиза в главна роля дизайна на сайта.

Вашата марка е лицето на компанията ви. Тя буквално отвлича потребителя от конкуренцията и е в помощ на клиентите да се свържат визуално и емоционално с вашата бизнес услуга.

За идентичността на марката, за това тя да бъде уникална, персонализирана и разпознаваема в уеб пространството, нищо не е по-важно от избора на добра уеб компания.

уеб дизайн съвети

 

 

Уроците на социалните мрежи

Всички знаем за използваемостта и уникалното въздействие на социалните мрежи в днешния свят, в който не сме само ние част от него… но и нашия бизнес.

Има причина почти всяка компания, да споделя визуално съдържание в социалните канали, като Facebook, Google plus, Twitter, Instagram…
Един бранд във Фейсбук, увеличава с 65% визуалния контакт. А по-силният визуален отпечатък прави чудеса за вашия бранд в социалната мрежа – същото което, може да направи и уеб дизайна във вашия сайт.

Ангажираността е основната емоционална връзка между потребителя и производителя. А уеб дизайна прави връзката по-силна.

Надежден, качествен дизайн

Можете да имате и най-качественото съдържание на света, презентиращо качествен продукт или услуга, но ако е приложено в сайт, лишен от въздействащ дизайн, клиента губи доверие.

Потребителят определя визуално приятните сайтове, предразполагащи към по-бързо намиране на информация, стратегически насоки и интуитивност за по-надеждни и лесни за използване и намиране на информация.

 

уеб дизайн съвети - надежден дизайн

 

Уеб дизайн съвети от игла до конец

Да, началната страница е много важен приоритет. Когато решим да правим дизайн на сайт, ние обръщаме голямо внимание какво трябва да бъде презентирано, как да бъде представено и какви похвати и техники да се използват. Но дали нашата работа свършва до тук? Не!

Когато потребителя се запознае с основното, той тръгва да „пътешества“ из сайта и да търси останалата, необходима информация. Кой стои зад услугата и продукта, контакти, съдържание, подробно презентиране на отделните продукти. И ето тук е тънкия момент на създаване на доверие чрез съдържание и дизайн. Не го изпускайте!

Истинската цел на вас и уеб студиото, което ще изработва сайта, тук е да създаде добър дизайн от горе до долу. Да съдържа необходимите, функционалности (без излишни такива), силно потребителско преживяване (UX), лесна навигация. По този начин, клиентът бързо и лесно ще намери това, което иска.

 

уеб дизайн съвети 2

 

Първо впечатление към трайно впечатление

Красивото, визуално съдържание е запомнящо се. Популярността на инфографиката е идеалния пример за това. Сами се досещате, на колко графики и диаграми сте попадали в статии, в които сте намирали точната информация, бързо, лесно и по запомнящ се начин чрез тях. Те правят данните по-лесно смилаеми. Това е и причината броя на инфографиките и поднасянето на информация по този начин, да се увеличи с 80% за последните две години.

Качествената изработка на сайт и на дизайна е ключа към вярната формула. Дизайнът е гръбнака и на самата инфографика. Силата му, прави първото впечатление трайно.
Вашият сайт е представяне на бизнеса ви. И освен, ако никога не планирате да променяте аспекта на представяне на този бизнес, вашият сайт ще трябва непрекъснато да се развива. Така той ще може да посреща не само вашите нужди, но и тези на клиента ви.

Успех в следващите стъпки по пътя към развитието и не забравяйте да проверявате често за нова информация в нашия блог.

Разгледайте и инфографиката по темата:

уеб дизайн съвети 3

Уеб дизайн съвети от игла до конец