Grind Web Studio: Резултатът е не само добър сайт, но и добър бизнес.

Сподели в социалните мрежи

0%

Интернет е малко като Дивия Запад. Създаването на уеб-сайт само по себе си не е достатъчно, ако сайтът ви е като невидима карта – ако никой не го намери, няма ефект от играта.

Създаването на уеб-сайт е един от най-лесните и бързи начини за популяризирането на бизнеса.

Всеки по света със собствена идея или бизнес начинание, се пита къде е ключа към задържането на аудиторията. Кой е верния път към всеки един клиент, потребител, ползвател на услугата или продукта му? Кои са ключовите елементи при продажбата и как вече спечелили клиенти на наша страна, те да повярват в нас истински?

Замисляли ли сте се как дори големи компании като Coca Cola, Nike, Apple, Microsoft, Google Samsung, Sony, Canon, Nestle… не спират да работят в тази насока, въпреки световното си влияние? Създават невероятни телевизионни реклами, владеят Интернет рекламата, в крак са с най-новите Интернет тенденции – Фейсбук приложения, мобилни приложения, сайтове със завладяващ интерфейс, дизайн и Интернет маркетинг.

 

 

Те знаят, че зависят от своите клиенти и им дават това, от което те имат нужда. Подаряват им невероятно приключение и Интернет преживяване. Знаят, че този вид реклама или просто имидж им е жизнено необходим за продължението на историята на компанията. Знаят, че при спиране… те остават във времето и историята приключва до тук.

Проблема идва когато не сте предприели първите стъпки за вашия бизнес в тази насока или ги имате, но не знаете как да продължите. Какво остава когато заговорим за нови въведения в технологиите, все по-високите изискването на потребителите, ново и пак ново, интересно, вълнуващо преживяване в Интернет? Това е! Факт!

​Бързо можете да се уплашите от Интернет, като собственик на бизнес. Процедурата по създаването на нов сайт, кодиране, дизайнери, социални мрежи…какво още? Но така и трябва да бъде! Ние сме хора на новото време.

Представяме ви няколко ключови фактора, които задължително не трябва да пропускате:

 

Защо дизайна на сайта е толкова важен?

Уеб дизайна на сайта ви е лицето на вашата фирма.

Целта на всеки сайт е да улови вниманието на нови потребители и бъдещи клиенти и да задържи старите си такива. Един много красив и ангажиращ вниманието и интереса сайт, гарантира невероятно преживяване.

Представете си да се разхождате из гора, която обаче е лишена от есенните цветове, зелени листа, украсили извисяващите се над вас дървета, прелитащите птици от клон на клон или да не можете да доловите пролетния полъх на горски цветя.

Сега се върнете към ежедневието, компютъра ви и сайт, лишен от каквато и да е било цветност, функционалност и графики. Би било доста скучно, нали? Също както гората, лишена от пъстротата си.

Цветовете до голяма степен оказват значение върху предпочитанията на потребителя. Така например, доказано е по-голямото влияние на зеления цвят или сайтовете с тъмен изглед върху растежа на посещенията.

 

 

Дори и най-семплия, двуцветен, корпоративен уеб-сайт изисква малко разнообразие и привличащи окото на потребителя елементи.

Ето защо това е момента, в който трябва да заложим на креативност, идеи и…опит, разбира се.

 

 

Няма как да пропуснем и друга съществена част – изображенията. По-голям процент от хората първо си визуализират дадения продукт или услуга, а после си създават сами нуждата от него.

За да засилите визуалния облик, използвайте slideshow за началната страница, икони изобразяващи дадено действие, галерия със снимки с приплъзване. Но не забравяйте, че все пак един бизнес сайт колкото и изчерпателен да е, трябва да носи полъха и на семпла, изчистена визия.

 

 

Ти контролираш всичко на твоя уеб-сайт, така че можеш смело да опиташ различни креативни техники.

Ако не сте запознати с новите тенденции в дизайна на Интернет страниците и това, което искат потребителите, вероятно трафика ви ще спадне. Недопустимо е в свят, в който малките и средни предприятия разчитат на Интернет за продажба на продуктите им и осъществяване на комуникация с клиенти.

 

Лесна и ясна навигация

Бързото откриване на точната информация е изключително важна за посетителите на сайта.
Тук ключов елемент е да проектирате правилно схема за навигация – „Тайната на това, да „построиш“ един уеб-сайт“

 

 

Представете си, че сте на път с колата си до определена дестинация. Досещате ли се какво е желанието ви… по-кратък път, осеян с красива гледка. Да, точно това търси и вашия клиент, намиращ се в уеб-сайта ви.

 

Google: Използваш ли ме?

„Сприятеляването“ ви с Google е най-доброто решение, което сте взели или предстои да вземете за вашия бизнес сайт.

Когато въведете дадена дума или фраза в google търсачката, системата обхожда мрежата и изгражда база данни с най-подходящата информация въз основа на вашето търсене.

 

 

Това означава, че когато вие имате сайт, трябва да влезете в роля на „отговарящите на въпроси“.

Разберете какви въпроси се питат хората или просто какво биха „попитали“ google, когато клиентите ви имат нужда от вашата услуга.

 

До колко е важно съдържанието

И всеки запален читател, би се шокирал ако решите да споделите с него огромно количество информация още на заглавната страница на сайта. Следващата стъпка на потребителя ще е да излезе от сайта, вместо да се насочи заинтересован към друга страница от сайта.

Текстът е важен за останалите страници на сайта и най-вече за най-големия „притежател“ на уеб съдържание – Блогът.

 

 

Направете съдържанието за „споделяне“

Вече сме споделяли с вас, колко значими за бизнеса станаха социалните мрежи в днешно време. Вместо да бягате от тях, възползвайте се от влиянието им!

Интернет потребителят е „жаден“ за информация. Съдържанието на сайта, което искате да споделите с клиентите си, ще е полезно за тях.

 

 

… и като заговорихме за уеб съдържание.

В частта със съдържанието на сайта, няма как да подминем и СЕО оптимизацията. Да, доста популярна и вече позната тема. Но замислете се, щом се говори за нещо толкова много, то определено има защо.

Алгоритмите за търсене на Google никога не спят. Качественото съдържание винаги се възнаграждава подобаващо.

Когато става въпрос за изграждане на трафика на сайта и поддържане и увеличаване броя на посетителите, времето за зареждане играе важна роля. Колкото по-бързо се зарежда вашия сайт, толкова повече се увеличава и трафика.

 

Мобилна версия на сайт

Забързаното ежедневие ни подтиква да се приспособим и да се снабдяваме с необходимата информация все по-бързо и лесно. За щастие, вече можем да „държим“ света в ръцете си… разбира се, чрез собствения ни телефон.

Процентът на използващите мобилен Интернет бъргари достигна над 20%. Това на свой ред създава необходимост от сайтове с responsive design, или с други думи – дизайн на сайта ни, който е изцяло пригоден за мобилните устройства – Andriod, iOS, Windows Mobile и други.

 

 

Responsive уеб дизайна изглежда страхотно на различни по големина и резолюция монитори, смартфони, таблети и други мобилни устройства, като се приспособява и „преподрежда“ спрямо екрана.

Някои компании предпочитат изграждането на мобилно приложение, което е отделно от мобилната версия на сайта. Направеното сравнение можете да видите Тук.

 

Направете „проучване“ на собствения си уеб-сайт.

Ако отдавна сте горди собственици на сайт, но е минало време от последната му актуализация, уверете се, че разполагате  с висококачествено съдържание, актуален и свеж дизайн и лесна навигация. И не забравяйте за мобилните си потребители и мобилната версия на сайта, защото чрез тях увеличавате трафика.

Идеята обаче да правиш собствен бизнес и да развиваш успешна компания, като същевременно изграждаш и управляваш сайт, е абсурдна. Ето защо толкова много компании се обърнаха към специалисти, за да им помогнат в осъществяването на целите им.

Ние от Grind Web Studio сме насреща за създаването на красив дизайн и функционалност на сайта, годни за вашите специфични нужди и цели. Когато работите с нас, можете да сте сигурни в отличните резултати.

Резултатът е не само добър сайт, но и добър бизнес.