Най-добрите практики: Водещи брандове, с уникален по рода си уеб-дизайн

Сподели в социалните мрежи

0%

Знаете ли кое е първото нещо във вашия уеб-сайт, което привлича вниманието на потребителя, посетил го за да се възползва от вашия продукт или услуга? Точно така – отличителната визия и оригиналност, уеб-сайт с уникален уеб-дизайн, който приковава вниманието, дори понякога да става въпрос за семпъл и корпоративен уеб-сайт. Следва намиране по най-бързия и лесен начин на търсената информация. И двете са сред най-важните фактори при изграждането на сайта, но днес ще се концентрираме само върху едното…

Да взимаш примери от вече успели в съответния бранш компании, умело съчетано с твоята идентичност и принципи, е добър вариант. Но това да черпиш идеи от най-добрите, си е истинско предизвикателство и донякъде риск. Но след като преди време ви представихме статията – 15 уникални уеб-сайта, които ще те накарат да огладнееш, разбрахме че служи за вдъхновение на много, а това от своя страна довежда до добри резултати.

Предлагаме ви селекция от уеб-сайтове със съвременен и завладяващ дизайн, които ще провокират вашето въображение и смел поглед над нещата в тази сфера.

 

        #ThinkDifferent

1. McDonalds

Извиняваме се, че ще започнем с тези досадници –  да, не сме фенове на този тип храна (с изключение на някои хора от екипа 😉 ), но определено ни допада креативността, която прилагат от McDonalds, за да популяризират новите си и актуални продукти от McD Cafe, освен че непрекъснато припомнят, че са най- популярния fast food в света.

 

 

2.KitKat 

KitKat разбива нашите фантазии и ни предлага едно шоколадово приключение, което може да се усети дори само от вида на уеб-сайта и уеб дизайна му , обвързан в реклама и с… операционна система Android.

 

 

3. Lois Jeans

За Lois Jeans дрехите не са това, което по-принцип са. Те са въздух, вода, земя… Убедете се сами със страхотното им онлайн представяне. Модерните снимки, които идеално „прилягат“ на този уеб-сайт, допълнително обогатяват проекта. Страхотен пример за изключително добре функциониращ и модерен он-лайн магазин.

 

 

4. Becherovka

В Прага явно разполагат не само с перфектната бира, но и с екип от професионалисти с доста добро въображение, приложено в уеб дизайна на сайта. Както и с Becherovka… една мистична напитка, разкриваща много тайни 😉

 

 

 5. Google Glass Eleks

Проектът на Google Glass Eleks, е винаги напред пред останалите и по тенденция служи като голям източник на вдъхновение, за тези които предпочитат новите технологии. Този сайт, остава несъмнено първо впечатление със своето интерактивно пътуване в света на Google Glass Eleks.

 

6. Victorinox

Victorinox с уникално представяне на новия хронограф. Швейцарската точност и прецизност са добре вградени и в уеб дизайна на сайта.

 

 

7. Bentley Motors

От Bentley правят, така че да се доближите максимално, макар и виртуално до всеки един детайл. Чрез уникалните интерактивни елементи, посетителите на сайта имат възможност да се запознаят отблизо с колата и ключовите й характеристики.

 

 

8. Airbnb

Кръстената „Компания на годината“, Airbnb прави така че да се пренесете където и да е било още преди да сте посетили желаното място. Сайтът, използван от много пътешественици за намиране на подходящо място за настаняване в желаната локация, разказва цели истории в забележителния по рода си сайт. Резултатът е пълно потапяне в уеб-сайта и в неговия уеб дизайн, което всъщност прави Airbnb толкова уникален.

 

 

9. KFC

Брандът като KFC с дългогодишна история, едва ли биха я спестили на консулматорите си. Изграждат новия си сайт именно на нея и резултата е съвременен дизайн със стара история.

 

10. Somersby

Като става въпрос за storytelling, от Somersby явно има какво да разкажат. Уеб-дизайнът цели да ни пренесе директно в градините на Lord Somersby.

 

11. Corona

Сайтът е също толкова летен, колкото и настроението което се създава, когато отпиеш глътка от студената легенда наречена Corona. Задължително се заредете по възможност с чаша бира, ако решите да се насладите на дизайна, защото няма да издържите.

12. Oreo

Видеа, песни, игри, най-известните бисквити в света, сякаш ни пренасят в страната на чудесата. Сайтът им идеално пасва на маркетинговата стратегия, която наложиха след ре-брандирането си през 2007.

 

 

13. Starbucks

Няма как да подминем и този бранд, чиито кафе го прицели директно към върха, където са едни от най-успешните световни компании. Всъщност, дали само многото видове кафе и аромати, които предлага веригата доведоха до успеха? Не съвсем! Успешната маркетинг стратегия буквално отвя конкуренцията и влезе в ежедневието на малки и големи. Определено знаят какво правят, умеят да експериментират и това личи и по уеб-сайта им.

 

14. Heineken

Също както при Corona, и тук – виждаш сайта, грабваш сака и бягаш от офиса, защото знаеш че някъде там на плажа, те очаква… Heineken.

Каквото и да изберете като дизайн и послание за вашия продукт или услуга, осланяйте се на твърдението, че всяко ново начинание в бизнеса погледнато през очите на собствения потребител, докосва и заинтригува неговото съзнание.

Бъдете смели в решенията си и използвайте въображението си. Ние, от Grind Web Studio сме ваш партньор и сме на разположение за вашите луди или не толкова идеи.