15 Уникални уеб-сайта, които ще те накарат да огладнееш

Сподели в социалните мрежи

0%

Дори и най-вкусната храна в днешно време, не може да се продава без добра реклама. А каква по-добра реклама от направата на уеб сайт, който да изглежда толкова… „вкусно“.

Избрахме да споделим с вас, уеб сайтовете на популярни заведения по света, които впечатляват с уникален web дизайн.

А изработването им е трудно начинание и ние от Grind Web Studio  знаем добре това.

Точно поради тази причина се възхищаваме на креативността им. Ще огладнеете още докато ги разглеждате.

 

Easy Bistro  e едно невероятно уютно американско място, в което кулинари превръщат храната в изкуство. Показва го техния сайт, който изглежда е направен с много любов.

Както казват – човек се храни с очите си.

 

 

Panera Bread. Този уеб дизайн спокойно можем да го наречем една „супена история“. В техния сайт можете да намеритe много интересни предложения, придружени естествено от „вкусни“ изображения за всеки един продукт. Как се прави сайт за ценителите на хубавата храна ли? Ето така: Panera Bread

 

Bella Italia. Отправяме се директо към Италия или по-точно към едно италинско заведение, позиционирано в отново в Америка. Както се вижда от сайта, имат меню за всеки сезон, запазваш само с няколко клика и хапваш италианска кухня… just like mama makes it!

 

PureetyТози сайт представя иноваторски продукти, наречени от създателя Pureety – различни видове подправки за приготвяне на картофи, барбекю и добавяне на по-различен вкус на ястията. На сайта имате възможност да предложите вашата рецепта или да разгледате други. За да представят продуктите, дизайнерите на сайта са използвали паралакс ефекти.

 

Frankie’s sport bar & dinner. Един типичен американски бар, в който да гледате мач, докато опитват от апетитната, достатъчно висококалорична храна. Тук дизайнерите на сайта са присъздали продуктите, услугата, както и новостите лесно да добие представа за мястото.

 

Big Apple Bagels има напълно опростен уеб дизайн. Но и тук, големите изображения, икони и шрифт го прави достатъчно ефектен. А като се замислим, те продават просто… гевреци:)

 

The Tenth Hole освен, че предоставят на клиентите си вкусни сандвичи и кексчета, но и са направили страхотен сайт пълен със снимки, интересни иконки и изображения, различни опции и блог, чрез който ставате част от ежедневието им.

 

Sakala Bali предоставя малко по-различен поглед от към уеб дизайн. Сайтът им е доста изтънчен, както и самото заведение. Има абсолютно тъмен дизайн с бяла типография. Само пълните с живот изображения, пробиват мрачното пространство.

 

Le Moderne е наистина модерен поглед, стил лексикон с множество декоративни и ефектни елементи. Менюто е на сайта е на френски, но това няма да ви притесни, защото всичко изглежда толкова лесно като навигация, а и вкусно.

 

My pizza oven. Ще бъдете изумени от креативната идея на създателите на този сайт. My pizza oven хармонично съчетава добре направени снимки върху черна текстура, която играе ролята на черна дъска за написване на слоган.

 

Eat drink inc посреща своите потребители с изключителна система за навигация, която заема цялата целева страница. Сайтът е базиран на любимите ни паралакс ефекти, където всяка страница изглежда спретнато и чисто с куп апетитни снимки.

 

East African Bakery. Когато посетите сайта на East African Bakery, ще усетите наистина различната атмосфера. Постига с интеграцията на текстурата наподобяваща тъмно дърво. Която играе ролята на маса, а върху нея има по-ярки изображения.

 

Sweet Basil Vail запознава потребителите с новоамерикански ресторант от Колорадо и екипа му от кулинари, с помощта на набор от професионални снимки на широк екран. Абсолютен пример за изключително стилен дизайн.

 

И за десерт сме ви приготвили нещо наистина сладко…

Bonbon Chouchoux. Фонът… нищо особено, както и навигацията, менюто на китайски… но при вида на сладкишите ще се разтопите…буквално! Изображенията, които са подбрали да представят, това което измайсторяват са изключителни. Един обикновен на пръв поглед слайд, обяснява всичко.

 

    Minon. А ето тук създателите на сайта са дали възможност, клиента сам да си аранжира и направи кейк. Чрез изобразените опции и варианти, вие сами си приготвяте, след което поръчвате вашия избор. Насладете се на един вълшебен сайт.

Bon appétit! @Grind Web Studio

Материали от източник: Webdesign Inspiration, Designmodo