Онлайн търговия

ParkMart

heading-image

21 век е и в интернет има всичко. Искаш да поръчаш такси, да си купиш самолетни билети, да присъстваш на събитие – всичко това може да бъде виртуално и е. Среща с екипа, използвай zoom, билети за кино, купи ги онлайн, с телефон в ръцете или лаптоп всичко е бързо и лесно. Опитваме се да кажем, че много от нашите проблеми и нужди могат да бъдат решени чрез търсене онлайн, а липсата на онлайн присъствие вреди на бизнеса ти много повече, отколкото си мислиш. Има ли бизнеси, които не са онлайн – супермаркетите например. Не ти ли е омръзнало да се редиш на опашки, да се караш с магазинерите и т.н. Точно това променихме ние – ParkMart е най-новият изцяло онлайн магазин за хранителни стоки. Всичко от чорапи до бира, от бебешка храна до сьомга може да бъде поръчано с няколко клика и доставено в рамките на деня. Яко, а! За сега магазинът оперира в град Варна, но има доставки и в района.

Технологии

HTML5

SASS

WebPack

PHP

Wordpress

WooCommerce

Какво направихме

UI & UX

Front-end програмиране

Back-end програмиране

ERP интеграция

WooCommerce програмиране

Клиентът:


ParkMart e водещ регионален супермаркет, с 2 магазина в град Варна и един в Свети Влас. Те се гордеят със своите „квартални” магазини като знак за качество, които предлагат всичко от бира до бебешки стоки. Те предлагат над 15 000 продукта, които човек може да закупи. С идването на пандемията ParkMart, за разлика от конкурентите си, вижда ситуацията като плюс за развитие.  За щастие, ParkMart ни се обади точно навреме, ние точно търсихме супермаркети, които да дигитализираме и бяхме започнали да разработваме подобни платформи. След като обсъдихме идеята им, ние веднага се заехме с работата по създаването на уебсайт, който не само ще им помогне да запазят бизнеса си, но и да го увеличат.

Проблемите:


Направихме магазина максимално бърз, защото очакваме огромен трафик. Какво означава това? В момента на поръчката, тя веднага се отразява в ЕРП системата, за да може максимално бързо да се придвижи за доставка. Grind пригодихме магазина, за да работи със съществуващата им ERP система, а не върху наш админ панел. Това си е голямо предизвикателство, защото представете си, че е много по-лесно да започнеш нещо от нулата, отколкото да съчетаваш нова и вече съществуваща система. Все пак успяхме да синхронизираме всичко – от продукти до цени.

Друг проблем, който разрешихме беше, че ParkMart продава и на килограм, и на брой. Супер за клиента, лошо за нас. Създадохме модул, с който лесно се добавя брой или грамаж, т.е. наличността може да бъде 1.250 г, а не цяло число. Тепърва този модул ще се разработва, за да става все по-професионален.

Онлайн Магазина:


За първи път ParkMart решиха да бъдат онлайн. Първата им версия за онлайн магазина съдържа над 15 000 продукта, които могат да бъдат доставени в рамките на един ден само срещу 5 лв такса доставка или при по-големи поръчки дори безплатно. Те са разделени на максимално много различни категории, за да се намират лесно. Освен по категория, клиента може да търси и по марка и цена, всичко това благодарение на търсачката. Всеки продукт съдържа детайлна информация, грамаж и дори налични бройки или килограми.

Лесната регистрация максимално помага на забързания потребител да направи профил за секунди. А след това? Добави продукти в количката. Поръчката се прави много бързо, но засега само за град Варна.

Заключение:


След приключването на този проект искаме да го развиваме още и още. Искаме да направим връзката между магазина и ЕРП системата още по-професионална. В момента създаваме и нов много по-функционален дизайн за онлайн супермаркета ParkMart, който не само ще включва графа любими продукти, инструменти за възстановяване на изоставени колички, а след време и програма за лоялни клиенти. Забравихме да споменем, че магазинът може да се използва на всякакво устройство, което прави пазаруването много, много лесно.

Искате и вашият магазин да се пренесе онлайн, пишете ни!