Как да създадете въздействаща „За нас“ страница

Сподели в социалните мрежи

0%

 

Защо?

Доста често клиентите подценяват “За нас” страницата си… няколко кратки изречения, описващи основната дейност на фирмата не са достатъчни!

  • “За нас” страницата е ориентирана към нови потребители. Там те се “запознават” с вас и бизнеса ви и взимат решението дали искат да останат на уеб сайта ви и дали можете да им бъдете от полза.
    Колкото по-добре опишете себе си и това как можете да “помогнете”, толкова по-голяма е вероятността да задържите посетителя в уеб сайта си и да станете приятели, така де – да работите заедно.

И така… преди да седнете да пишете “За нас”, т.е за вас, трябва да си отговорите на няколко въпроса. (И един съвет от мен – не възлагайте тази задача на секретарката, нито на стажантката, защото никой не познава по-добре бизнеса ви от самия вас. Но ако все пак мислите, че секретарката и стажантката трябва да имат пръст в това – кажете им да ви направят кафе – концентрира вниманието и мисълта.)

1.Какви ползи предлагате на посетителите (потенциалните си клиенти)

Не се разстройвайте, но… страницата “За нас”, всъщност не е за вас, а за посетителите на уеб сайта ви и за ползите, които им предлагате.

Посетителите, които са попаднали на уеб сайта ви искат да научат повече и за вас, разбира се, но по-важно за тях е да разберат как вие ще им помогнете да разрешат конкретен проблем и с какво можете да им бъдете полезен.
Това е първото нещо, което трябва да вземете предвид, когато подготвяте съдържанието за “За нас” страницата си.

Всъщност, „За нас“ страницата е целево ориентирана страница за продажби. Тук е мястото, където можете да се откроите сред конкуренцията.

Направете силно впечатление на любопитните посетители. Разкажете им как ще направите животът им по-лесен и по-добър.

Ако някой иска бързо да разбере бизнеса ви, „За нас“ страницата трябва да бъде единственият линк, който ще му изпратите.

2.Какъв е фокусът на вашия уеб сайт

След като вече разбрахте, че потребителите не се вълнуват толкова от вас, колкото от това как можете да им бъдете полезни и след като ясно сте дефинирали таргет групата си е време да обясните на посетителите, защо трябва да останат и да се разходят из уеб сайта ви.

Ето няколко неща, които да включите в съдържанието на “За нас” страницата си.

  • Защо посетителите трябва да разгледат уеб сайта ви?
  • Какви ползи ще предложи съдържанието на уеб сайта ви на посетителите?
  • Защо посетителите да вярват на вас и това, което предлагате? Защо си струвате?

Тук е мястото за “социални доказателства” или отзиви от клиенти, лога на брандове, с които работите.

"За нас" - отзиви

Източник: https://www.frankdigital.com.au/about/

 

Ако пък току що стартирате, просто го кажете. Бъдете честни.

 

3.Разкажете историята си

Великите истории са вдъхновяващи. Те дават смисъл и съдържание на продукта или услугата.

Всеки бизнес има история за разказване. Ако вашата не е толкова вълнуваща, не се притеснявайте.. ще трябва да се постараете повече в писането или просто да наемете добър copywriter.

Бъдете описателни в разказа си, но не прекалено, добавете емоция и не забравяйте да вмъкнете няколко страхотни изображения.

Е, няма как да пропуснем Apple. Този път ги давам за пример във връзка със съвета ни „добавете емоция“… ето как те го правят (видео, разказващо как слепият фотограф Bruce Hall изпозлва Mac, за да създава красиви изображения)

"За нас" - емоция

Източник: https://www.apple.com/mac/

Няколко въпроса, с които да започнете:

  • Каква е вашата уникална история? Кои сте вие?
  • Как сте стартирали бизнеса и уеб сайта си. Бъдете честни. Дали сте се вдъхновили след няколко чаши вино или пък идеята е дошла в дъждовен уикенд..каквато и да е историята ви…разкажете я.

 

4.Не забравайте най-важното. Call to action!

Много често в “За нас” страниците липсва “call to action” или “призивът за действие”.

Насърчавайте посетителите си да предприемат действия.

  • Да се абонират за бюлетина ви, да разгледат услугите или продуктите, които предлагате или да се свържат с вас за безплатна консултация.

Ето и един добър пример от About.Twitter, които определено знаят какво правят. Последната секция от „About“ страница на Twitter е отредена за „действие“.

„Еxplore Twitter“ бутонът води посетителя до Sign up страницата… хитро, нали?! И доста логично.. след като посетителят се е запознал с Twitter, той е готов да се превърне в потребител.

"За нас" - Sign up

Източник: https://about.twitter.com/

 

"За нас"

Източник: https://www.beatsbydre.com/company/aboutus

 

Да обобщим:

“За нас” страницата трябва да съдържа ценна за посетителя информация, която грабва вниманието и запознава посетителя с бизнеса ви и ползите от него, за да го превърне в потребител!

Разкажете историята си по най-увлекателния начин…

 

 

Какви ползи предлагате на посетителите (потенциалните си клиенти)