Най-добрите видео редактори

Сподели в социалните мрежи

0%

“Привлечи внимание към себе си”, а кое ако не видеото привлича най-добре внимание. Видеата са съдържанието, което най-добре работи за социалните мрежи. И на теб и на мен ни се е случвало да спрем и с часове да гледаме видеа онлайн, да научаваме нови неща и да се забавляваме. В един момент, вероятно си искал да направиш и ти няколко подобни видеа. Трудно е, започни с идея, сценарий, снимане и накрая е ред на видео редактора, който ще използваш. 

Не е нужно да имаш най-професионалната техника или най-големия екип, за да създаваш съдържание, което хората да харесат. С добра идеи и знания как да снимаш и използваш видео редактор, можеш да развиеш собствен канал в социалните мрежи лесно и бързо. А дори и да станеш известен? Защо не!

Ако си прочел първата част на статията, вече знаеш някои от тях, но нека ти покажа още няколко възможности за софтуер, който ще ти помогне да правиш все по-яки видеа. Разбери кои са 3-те най-добри видео професионални редактора и 5-те видео редактора, които да използваш лесно на твоя телефон.

 

Най-добрите видео редактори за телефон

Ако кажем, че все повече хора използват телефон, няма да излъжем. Дори можем да заключим, всеки използва мобилно устройство в днешно време. Използваме социални мрежи все повече от всякога. Щом знаем това е време да разберем и как да създаваме най-добрите видеа за мобилни устройства. Правиш видео, което ще се гледа на екран, голям, колкото дланта ти, тогава не си блъскай главата със сложни видео редактори. Редактирай бързо и качествено, веднага след като си заснел клипа.

 

Quik

Quick

Работи на:  iOS и Android

Quik е безплатен мобилен видео редактор, създадено е от екипа на GoPro. Има функции за автоматично изрязване и редактиране, които ускоряват процеса на обработване, но все пак можеш ръчно да редактираш клиповете си, ако искаш повече контрол.

Впечатляващо е, какво Quik може да прави автоматично: приложението търси в твоето видео, за да намери най-добрите моменти и дори може да добавя преходи, където само прецени. Ако имаш нужда от бързо редактиране, това е приложението за теб. Най-якото е, че няма нужда да се притесняваш дали си на Android или iOS.

Плюсове: Функции за автоматично редактиране

Минуси: Малко контрол при обработването

Най-добро за: Бързи, индивидуални видео редакции

 

Adobe Premiere  Rush

Adobe Premiere Rush

Работи на: iOS и Android

Adobe Premiere Rush е много популярен мобилен видео редактор. Добави музика (твоя собствена или от включената библиотека), сложи преходи, автоматично коригирай цветовете и си готов да споделиш видеоклипа си с всичките си приятели.

С двата си режима, Freeform и Automatic, можеш да избираш дали да имаш контрол върху редактирането или да оставиш Adobe да избира преходи или да отреже клипа автоматично. Приложението се синхронизира лесна с други продукти на Adobe, като Lightroom например.

Плюсове: Лесен за използване, Поддръжка на Adobe Creative Cloud

Минуси: Липсват няколко основни функции като възможността за завъртане на клипове

Най-доброто за: Основно мобилно редактиране на видео

Promo.com

Promo

Работи на: Web, iOS и Android.

Promo.com е чудесен видео редактор най-подходящ за публикации в социалните медии и онлайн реклама. С уеб и мобилна версия на програмата можеш да редактираш видеоклипове на бюрото си или в движение по-бързо и лесно от всякога.

Плюсове: Супер лесен за използване, много интуитивен UX и страхотна автоматизация

Минуси: Може да е трудно да позиционираш текст и изображения в мобилната версия поради размера на екрана

Най-доброто за: Бърз и лесен начин за създаване на висококачествени реклами

 

Anchor video maker

Anchor

Работи: на iOS и Android.

Anchor Video Maker, достъпен за iOS и Android, е чудесен видео редактор за превръщането на аудио съдържанието в много по-привлекателно. Чудиш се как аудиото ще се превърне във видео, използвай Anchor video maker и всеки подкаст епизод или аудио епизод вече ще има и приятно видео специално за Instagram. 

Виж тази статия и научи повече.

Плюсове: Направи своите аудио файлове по-споделяни

Минуси: Автоматичното написване все още се нуждае от ръчни корекции

Най-добро за: Превръщане на аудио файлове във видеа за социалните мрежи 

 

Hyperlapse

Hyperlapse

Работи на: iOS

Hyperlapse е най-добрия видео редактор за Instagram. Чрез записване на дълги клипове и последващо превръщане в кратки, Hyperlapse може да създаде интересни видеоклипове за последователи ти. Това приложение премахва и необходимостта от статив поради иновативната си технология за стабилизиране.

Този тип видеоклипове са чудестни, за да покажат как се прави продукт или как се променя даден обект за дълго време. Когато приключиш с видеоклипа си, можеш да го споделиш направо в Instagram. 

Плюсове: Нямаш нужда от статив

Минуси: Можеш да го използваш само на iOS

Най-доброто за: Заснемане на дълги периоди от време, само в няколко секундно видео

 

Най-добрите професионални видео редактори 

Не винаги работиш на телефон. За нас е удоволствие да ти представим и някои от най-добрите професионални видео редактори. Ако имаш желание да се развиваш в кино изкуството или искаш да имаш клипове, а защо не и филми на най-високо ниво, то виж кои са нашите професионални предложения.

 

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro

Работи на: Windows 7 или по-нов; OS X

Adobe Premiere Pro е професионална програма, видео редактор, разработено от Adobe Systems. Програмата се използва от професионалисти за редактиране и сглобяване на видео, докато, Adobe Premiere Elements, е насочен към потребителския пазар. Софтуерът има изключително много функционалности като инструменти за корекции във видеото, интеграция с други програми и услуги. Всичко това е съчетано с Adobe Sensei и ти помага от необработени кадри да създаваш професионални филми и видеоклипове. 

Във филмовата индустрия се използва за редактиране на игрални филми, като Deadpool, Gone Girl, Captain Abu Raed, Terminator Dark Fate и други като турнето на на Мадона. 

Плюсове: Професионален софтуер за кинематографи, които искат да се равиват

Минуси: Доста труден за използване интерфейс, не се препоръчва за начинаещи

Най-добро за: Редактиране на големи продукции и сложни видеа

 

Vegas Pro

Vegas Pro

Работи на: Windows 

Vegas Pro е софтуер, професионален видео редактор, първоначално публикуван от от Sony Creative Software, а сега от Magix. Направи видео продукция по-ефективна от всякога. 

Първоначално разработен като софтуер за редактиране на аудио, в крайна сметка се е превърнал в NLE за видео и аудио от версия 2.0. Той разполага с инструменти за видео и аудио в реално време на неограничен брой песни, независимо от резолюцията видео последователност, сложни ефекти и инструменти за композиране, 24-битова / 192 kHz аудио поддръжка, поддръжка на VST и DirectX плъгин ефект и Dolby Digital смесване на съраунд звук.

Плюсове: Професионален софтуер, но достъпен и за начинаещи

Минуси: Не е подходящ за големи кино продукции

Най-добро за: Хора, които вече са в кино или аудиото средите и се развиват към пресионални успехи

 

Apple Final Cut Pro

Final Cut

Работи на: OS 

Final Cut Pro X е професионално приложение, видео редактор, публикувано от Apple Inc. като част от тяхната поредица софтуерни програми Pro Apps. 

Final Cut Pro е лесен за разбиране софтуер дори за любителите, защото притежава изключително интуитивен интерфейс. Сравнение с горните два инструмента е скъп, но подходящ за начинаещи, които тепърва се сблъскват с видео и аудио обработката. За всички потребители на Apple ще бъде истинско удоволствие да го използват, защото не само е лесен, а и се интегрира и с други програми за Mac.

Плюсове: Подходящ за най-начинаещите заради интуитивния си интерфейс

Минуси: Доста скъп, струва 300 долара, за да се закупи програмата

Най-добър за: Направата на кратки видеа за влог или youtube