10 Мобилни приложения, които ще ви направят по-щастливи

Сподели в социалните мрежи

0%

Докато слушаме любима музика в офиса, работим и пишем поредните размисли, си припомняме колко е важна обстановката за работа, разговори и подобряване на ежедневието към по-голямо вътрешно щастие. Съществуват и различни методи за контролиране на емоциите, справяне със стресови ситуации, подобряване на концентрацията, положителната нагласа – медитация, йога, масаж, анти-стрес терапии. Те обаче изискват време и себеотдаване в определена част от деня и не винаги може да ги осъществим. Но в днешно време технологиите толкова ни улесняват живота, че с подходящото мобилно приложение и две докосвания до екрана, можеш да практикуваш умерено йога и от вкъщи, да медитираш преди сън, таксито да спре пред вратата ти или вкусна вечеря да се появи на масата. Само частта с масажа все още не са го уредили, но има време.     След като споделихме с вас 22 мобилни приложения, които ще ви направят по-продуктивни и 6-те мобилни приложения за успех в кариерата, сега сме ви приготвили гама от мобилни приложения, предназначени да ви направят по-спокойни и по-добри. Ориентирани към вътрешната хармония и баланс, това неминуемо ще доведе и до по-голям и професионален успех. Някои са насочени към подобряване на физическото ви състояние, други към подобряване на настроението. При всички положения обаче ще подобрят качеството на вашия живот.

1. Gratitude Journal

Понякога нещо съвсем просто, като това да записвате в продължение на месец три неща на ден, за които сте благодарни, може да повиши нивото на оптимизма ви. За тази цел, ние препоръчваме приложението за мобилни телефони Gratitude Journal. Телефонът е навсякъде около нас… постоянно, така че и това приложение ще е до вас при всеки един удобен момент. Всяко нещо, което помага да повиши нашето щастие, си заслужава.

2. Calm

Постигането на вътрешното спокойствие е трудна задача. При Calm имаме на среща един помощник, който обаче за няколко дни има тази задача за постигане и всичко е в твое име. Приложението служи като глътка въздух от забързаното и понякога странно ежедневие, което водим.

3. Headspace

За да изпълните с енергия тялото си и да бъдете във форма, ви е необходимо да посетите фитнеса, нали? Тогава защо си мислите, че мозъка ви не се нуждае от тренировки, за да е в „в ритъм“? Толкова обичаме Headspace, че го споменаваме за втори път. Това което осигурява, е десен програми, свързани с основите на медитацията. Някои компании от Силиконовата долина, го използват за повишаване на производителността на служителите си.

4. Mindfulness

Това, което ни предлагат създателите е техники, подобни подобни като тези при йогата. Толкова семпъл и изчистен, притежаващ таймер чрез който потребителите могът да записват датата, часа и продължителността на медитацията. По този начин се следи прогреса ви и мотивира за напредък. ($1.99)

5. My Effectiveness Habits

Ако се чудите, защо ви говорим само за медитация, ето и нещо по-различно, но със същия резултат за вас – My Effectiveness Habits Да се върнем отново на продуктивността, за която говорихме и в предишната ни статия. Доказано е, че добрите резултати вследствие на нея, влияят значително на нашия живот и добро настроение. А това всъщност е пътя към здравословното мислене и щастлив живот. В приложението можете да записвате вашите цели, задачи за деня, седмицата или живота си за напред. След което е видимо какъв е резултата, защо сте искали да го постигнете и как. Тук можете да съхраните и важни професионални и житейски уроци, които сте получили.

6. 1 Second Everyday

Признайте си, когато разглеждате стари снимки от ваканция, празник или някакво важно събитие от живота ви, някък се пренасяте отново в онзи хубав момент. Остановено е, че връщане в хубавите спомени и гледането на снимки и видеа могат да повдигнат напстроението ни мигновено и да ни провокират да помечтаем за минути. Сега си представете, ако отделяте по няколко секунди на ден да заснемете онзи момент, който искате да запечатате и да гледате отново и отново. С приложението 1 Second Everyday можете да запечатвате такива моменти на вашия телефон, като ви позволява да създадете свой собствен красив, минималистичен дневник в няколко секундно видео, всеки ден от годината. Така за една година ще имате с монтаж и свързаност на 365 видеа, изживяни през годината. ($0.99)

7. Calm Down Now

Създателите на приложението Calm Down Now крият за вас някои лесно приложими в ежедневието техники. Използвайте ръководителя, като начин за справяне със стреса, овладяване на негативните емоции. В комбинация от релаксиращи звуци и подходящи стратeгии, приложението ти помага да станеш господар на поведението си. Със затаен дъх и само клик разстояние, се отправете към страната на медитацията с Calm Down Now. ($1.99)

8. Buddhify

Buddhify е едно страхотно мобилно приложение за релакс, което буквално изчиства съзнанието и ви подготвя за предстоящия ден. Независимо дали сте хора ориентирани в тази насока – практикувате йога, пилатес или или никога не сте пробвали, Buddhify ще ви изкара от натовареното състояние чрез сеанси с определена от вас продължителност. Пътувате, разхождате се или просто искате да се избавите от стреса, задайте в какво състояние и къде сте в момента, поставете слушалките си и се отдайте на релакс.

9. Smiling Mind

Smiling Mind е насочен главно към млади хора затрупани със задачи и подложени на напрежение. Разработено от психолози, има за цел да научи на внимателни терапии, които можете да ръководите сами. Доста персонализиран – предлагащ медитации в зависимост от възрастовата група към която спадате и настроениете, в което сте в този момент. Можете да следите колко минути сте медитирали и да си направите кратка самопроверка доколко има резултат. Ако никога не сте медитирали до този момент, това лесно и интерактивно направено приложение, е доста добър старт. (Free)

10. Lumosity

Също като My Effectiveness Habits, от Lumosity развиването на логичното мислене, увеличава продуктивността и удовлетворението от самите нас. Lumosity мини-игрите са направени от най-добрите учени в света от тази област. Подобно на танците и спорта, те са направени да тренират нашия мозък и то по забавен и интересен начин. Действат особено стимулиращо, докато преминавате през над 40 програми за тестване на бързината на мислене, внимание, концентрация, памет, решаване на проблеми, гъвкавост.   И тъка като изпробвахме всичките приложения, да си признаем всичките мантри и медитации ни дойдоха малко в повече. Така че „консулмирайте“ умерено, изберете най-подходящото за вас мобилно приложение и се наслаждавайте на живота по свое му. @GrindWebStudio