Една от основните тайни за успеха на Вашия онлайн бизнес

Сподели в социалните мрежи

0%

Съдържанието в електронната търговия
Какво е значението на качественото съдържание в електронната търговия?

Ето няколко ясни отговора.

Много се говори за силата на съдържанието в бизнеса, но какво ще кажете за една съвременна приказка? Това е приказка за принц Старсалот, който се бори с трудностите на западащия туризъм като единствен източник на доходи в неговото кралство. Докато търси решение, Старсалот неочаквано се натъква на стара книга на мъдростта, която му обещава да го научи как да превърне знанието в злато.

Привлечен от необходимостта на идеята, Старсалот решава да живее според книгата. Така той тръгва на пътешествие, за да изпълни обещанието. Първо трябва да преодолее драконите на страха, хаоса и безделието. След като ги убива, той намира време да размишлява върху житейските си преживявания и мечти, които се превръщат в история.

След като се връща у дома, Старсалот разказва историята си на своите събратя. Той ги мотивира да посещават съседните кралства, за да разкажат и собствените си истории, като по този начин популяризират мястото. Разказването на истории е изиграно и отново предизвиква туристически интерес, а кралството е спасено.

Интригуващо, нали? В днешната статия ще обсъдим силата на съдържанието в бизнеса и в частност в електронната търговия. Ще видим значението му и как може да се използва в полза на нашите продажби. Освен това ще разберем какво представлява съдържанието на продукта и защо е важно да се говори за преживявания, а не за продукти.

В случай, че сме събудили Вашия интерес и искате да прочетете цялата приказка за Старсалот, можете да посетите Принц Старсалот: Приказка за маркетинг на съдържанието.
И ето защо, качеството на съдържанието, което публикувте, е една от основните тайни за успеха на Вашия електронен бизнес.

Защо да изберем съдържание за електронната търговия и какво е продуктово съдържание?

Съдържанието в електронната търговия е част от по-голямата тема за маркетинга на електронната търговия, за която писахме не толкова отдавна. Това е една от ключовите стратегии, която може да позволи на вашия бизнес с електронна търговия да стане успешен.

Вероятно няма по-добър начин да привлечете вниманието на клиентите си от това да ги ангажирате с Вашите предложения чрез социални медии, видеоклипове, публикации, описания на продукти или публикации в блогове.

Всички текстове, изображения, видео или друга информация, която създавате, за да популяризирате вашите предложения, представляват съдържанието на Вашия продукт. И тъй като хората пазаруват в Интернет, където нямат възможност сами да видят и тестват продукта, това е решаващ фактор за Вашия успех.

Качественото съдържание и описание кара Вашия продукт да блести, а преживяването, свързано с него, се продава по-успешно.

Един от начините да постигнете отличително продуктово съдържание е като фокусирате вашия копирайтинг върху изживяването, което клиентът ще получи, а не просто върху представянето на характеристиките на продукта. Друг начин за постигане на ефекта е предоставянето на технологично съдържание.

Ако се интересувате да проучите какво може да включва богатото продуктово съдържание, моля, погледнете тук.

Кои са основните предимства на качественото съдържание в електронната търговия?

Качественото съдържание е важно, за да накара клиентите Ви да се интересуват от вашите продукти. Преди това обаче е необходимо условие да им помогнете да намерят Вашия уебсайт. Изграждането на аудитория е първата стъпка към изграждането на клиентска база.

Копирайтингът вероятно е една от малкото доказани стратегии за позволяване на търсене в Интернет да се попадне във Вашата уеб страница. Нека обаче да видим кои от неговите функции ще Ви помогнат да увеличите резулти.

1.    Съдържанието генерира повече трафик към Вашия уебсайт

Ценното съдържание е от съществено значение за Вашето интернет класиране, което Ви прави откриваеми в световната мрежа. По този начин Google оценява най-подходящите и полезни страници за търсенето в Интернет.

Колкото по-високо се класирате в Google, толкова по-голям трафик ще получите и толкова повече потенциални клиенти ще генерирате. Въпреки това, тъй като търсенията се извършват от хора, никога не трябва да забравяте, че трябва да пишете за хора, а не за машини.

2.    Качественото съдържание подобрява класирането

Качественото съдържание може да Ви помогне не само да привлечете трафик, но и да ангажирате клиентите с вашите продукти. Колкото повече клиенти оценяват Вашето съдържание, толкова по-висок клас ще получите.

Качественото съдържание е ясна стратегия за изграждане на взаимоотношения с клиенти, които биха посетили и посещават Вашия уебсайт, за да купят повече. Това е лесен начин да изградите позитивно клиентско преживяване.

3.    Избор на качество пред количество

Въпреки че, повечето съдържание предполага повече шансове да бъдете забелязани както от Google, така и от клиентите, това може да е вярно само на пръв поглед. И клиентите, и двигателите оценяват съдържанието на уебсайта по неговото качество, а не по количество.

Ако публикувате много съдържание само за получаване на по-добър ранг, може да рискувате уместността на съдържанието. Това може да бъде наказано от Google и отхвърлено от клиентите. Изберете качеството пред количеството като по-добра стратегия.

4.    Станете доверен ресурс за клиентите

Предоставянето на полезна информация, отзиви, видеоклипове, блогове и снимки може да ангажира клиентите Ви. Това ще обогати клиентското изживяване с Вашата марка и ще подобри удовлетвореността на клиентите от вашите услуги. Естествено, може да очаквате това да доведе до по-високи проценти на реализация и жизнен цикъл на клиента.

Да кажем, че Вашият онлайн магазин предлага инструменти за оформяне на коса. Ако започнете да ги популяризирате чрез съвети на стилисти, препоръки на знаменитости или видеоклипове „Направи си сам“, ще имате по-големи шансове да спечелите аудиторията си. По този начин можете да изградите доверие, находчивост и дори фен клуб, което със сигурност ще се отплати.

5.    Качественият копирайтинг подобрява разпознаваемостта на вашата индустрия

Разработването на качествен копирайтинг с течение на времето може да Ви превърне в доверен ресурс и за други бизнеси във Вашата индустрия. В дългосрочен план това може да Ви помогне да изградите име и репутация, които също се възползват от капитала.

Какви са новите тенденции в маркетинга на съдържанието през 2022 г.?

Тъй като съдържанието и технологиите се развиват ежедневно, това е трудно да се предвиди. Въпреки това, ето 5 тенденции в маркетинга на съдържанието, които очакваме да повлияят на електронната търговия през 2022 г.:

  • Видео съдържанието е предпочитан тип съдържание;
  • Персонализирането на съдържанието е във възход, с помощта на изкуствен интелект;
  • Технологии като чатботове понякога заместват създаването на съдържание;
  • Гласовото търсене и оптимизацията на подходящо съдържание набира скорост;
  • По-добрият контекст и изживяването в реалния живот ще се представят все по-често с обогатена реалност.

Следите ли вече тези тенденции? По един или друг начин винаги е добре да следите как се развиват. Ако искате да прочетете повече, моля, разгледайте тук.

Заключение

Разработването на качествено съдържание може да бъде Вашият път към успешен маркетингов план за електронна търговия. За да го проектирате ефективно обаче, трябва да сте наясно какво се крие зад него. Основните предимства на ценното съдържание са свързани както с по-високия трафик, който генерира, така и с по-високите продажби, които могат да доведат до това.

Ако се интересувате от идеята за комбиниране на съдържание с технология, свържете се с нас, за да го обсъдим. Винаги ще се радваме да споделим нашия опит и да видим как може да работи той за Вас.