Тайната на това, как се прави един сайт за недвижими имоти?

Сподели в социалните мрежи

0%

Присъствието на агенциите за недвижими имоти в Интернет пространството, става все по-голямо по-света и… надяваме се скоро и у нас.

Все по-често се говори за нововъведенията в изграждането на уеб-сайт, мобилна версия, оптимизация за търсачки или SEO, популярност в социалните мрежи. Питате се дали тези неща ще помогнат 2015 да е по-успешна за вашия бизнес, а именно този в света на недвижимите имоти? И все по-често изниква въпроса – как да направим един сайт за недвижими имоти успешен?

Генерирането на трафик към сайта, може да ви се струва сложно, когато погледнете всичките възможности и се запитате как да изпълните всички тях. Първо започнете, като се съсредоточите върху най-важните части, а след това можете да изградите растежа си последователно.

Достатъчно често ли, подновявате съдържанието на уеб-сайта?

SEO оптимизацията на сайта или с други думи, позициониране на челни места в Google търсачката, биха довели до по-голям трафик до вашия сайт за недвижими имоти.
Сами разбирате, че тук на помощ идва уеб съдържанието на сайта, което се състои от едни от най-добрите приятели на google търсачката, а именно ключовите думи.
Важно е когато създавате съдържание за уеб, да се придържате към това и да актуализирате информацията си достатъчно често.

Ключовите думи и уеб съдържанието, могат да си намерят място не само на самия уеб-сайт, но и на корпоративен блог, създаден от вас, който да е част от категориите в сайта. Създайте блог!

Блогът може да направите с помощта на WordPress с няколко стъпки на инсталиране, а след което да си изберете и тема – цветове и цялостно оформление.

За да намерите важните за вас ключови думи, можете да използвате инструмент на Google AdWords за планиране на ключови думи. Не пренасищайте текста си, защото рискувате да „отегчите“ Google.

Предлагаме ви и няколко тактики при изпълнението на тази задача – SEO Tactics

 

сайт за недвижими имоти

 

Активни ли сте в социалните мрежи?

Направете си страница в Facebook, където ще можете свободно да поствате новости около вашата компания, нови имоти, съдържанието от вече създадения блог и проекти, които присъстват на официалния ви уеб-сайт. Сложете си линк към вашия сайт в профила си. Снабдете профила с необходимия снимков материал и си създайте страхотна Facebook Cover Photo

Профилът в Twitter може да ви помогне да опознаете по-добре конкурентите ви от други държави и континенти, да черпите идеи и вдъхновение от тях.

Направете профил в Google+ , като включите снимки, информация за вашите бизнес с недвижими имоти. Един модерен и лесен начин хората да се свържат с вас, без да е необходима първата комуникация да бъде чрез и-мейл.

 

сайт за недвижими имоти

 

Създайте канал в YouTube, чрез който да показвате предлаганите от вас имоти под формата на клипове. Тук е мястото да предоставите едно невероятно преживяване за вашите клиенти – виртуални турове, ефектни презентации със снимки, информативни видео постове и дори фирмени клипове. Ако разполагате с луксозни имоти, видеоклиповете са перфектното маркетингово средство. Също така, всеки един от вашите брокери може да разполага с отделно място.

Включете възможност за споделяне в социалните медии в блога или уеб-сайта, така че потребителите да могат да сподели своите находки с приятелите и семейството си.

Присъствието в социалните мрежи може да помогне да вдигнете трафика си, да оптимизирате сайта си и да поддържате един добър имидж, който изцяло зависи от вашите грижи.

 

Сигурни ли сте, че „грабвате окото“ на потенциалния клиент?

Визуализациите са възприемат много по-бързо от мозъка от текстовата информация.
При първото си посещение в сайта, средния потребител обръща най-много внимание на цялостното оформление, типография и цветове.

Чрез ефектно предоставяне на снимков материал – под формата на slider, интерактивна галерия, задържате вниманието на клиента и му осигурявате добро преживяване.
Уверете се, че разполагате с това или предприемете реализирането му.

Ако вече имате facebook профил, може би сте забелязали, че визуалните съобщения до потребителите (снимки, видеа, инфографики) са по-харесвани от текстовите съобщения.

Създавайки компания, която в Интернет пространството разчита на визуализацията, си гарантирате по-добри резултати и дори удвоени продажби. И ок си зададете отново въпроса как да направим успешен нашия сайт за недвижими имоти, отговорът да бъде намерен на вашия сайт.

 

сайт за недвижими имоти

 

 Разполагате ли с мобилна версия на сайта?

Според докладите, голям принос за първите места в Google търсачката има и мобилната версия на сайта. Това е благодарение на постоянното нарастване на потребителите на мобилния Интернет. Разбира се, мобилната версия е изцяло оптимизирана за всички мобилни устройства – телефони, таблети и т.н., и разполага с лесна навигация.

На този линк можете да се снабдите с цялата информация, която ще ви е необходима.

Мобилната версия дава възможност на потребителя да види изображението на стаята, апартамента, част от къщата в размер подходящ за неговия мобилен телефон.

Какво ви отличава от другите?

Ние, от GridWebStudio, ви съветваме да вмъкнете интересни и закачливи функционалности в уеб-сайта ви.

Много бихте улесните потребителя, ако му дадете опция да търси в района около него, като това може да стане само с 1 бутон.

 

сайт за недвижими имоти - търсене

 

Снимка от FIRST.BG

Друга интерактивна функционалност е рисуването по картата на града, в който вашият клиент си търси имот. Забавно е и върши страхотна работа, отново с 2,3 клика на мишката.

 

 

Снимка от FIRST.BG

Защо пък не да предоставите възможност на потребителите си да кликат върху карта разграфена на райони на града, в които търсят. Това би улеснило процеса на търсене, в случай, че потребителя иска да разгледа много райони наведнъж.

 

сайт за недвижими имоти - first

 

Снимка от FIRST.BG

Потребителите обичат да запазват в “Любими” нещата, които харесват из Интернет пространството.
Създайте общество, като дадете възможност на потребителите да запазват търсените имоти и да получават нови със същите или подобни характеристики. Това ще върне потребителите отново при вас. А също така, тези функционалности ви осигуряват още един маркетингов канал – Newsletters с нови имоти отговарящи на потребителското търсене.

Накрая ви предлагаме да се насладите на едни от най-добрите от към дизайн и функционалност сайтове на агенции за недвижими имоти по света – Real Estate Website