Responsive Website VS Mobile App?

Сподели в социалните мрежи

0%

Тъй като онлайн светът стъпва все по-често на мобилната основа, бизнесът, който не е оптимизиран за мобилните устройства изостава. Ако няма мобилно присъствие, компанията би лишила потребителите и клиентите си от мобилно изживяване. Чрез тази прекъсната връзка, бизнеса губи освен продажби, но и най-важното – доверието на клиента.

Фирмите, които все още не са си осигурили мобилно присъствие,  имат две възможности, които както се казва да ги изкара на гребена на вълната и да са полезни на техните клиенти.

Едната възможност е създаването на responsive website или иначе казано, изцяло оптимизиран мобилен уеб-сайт, който със своята резолюция и оптимизирана информация, дава бърз и лесен достъп на цялата информация необходима за потребителя. Предходната ни публикация има за цел да ви запознае именно с това.

Другата възможност е да погледнем смело към създаването на така необходимото вече за всички ни мобилно приложение. То има за цел да се създаде специално пространство в телефона на потребителя и това да е нов начин той да взаимодейства с вашия бизнес.

Уеб-сайт на мобилно устройство

Responsive website или оптимизираният уеб-сайт може да бъде полезен за всеки бранд или бизнес. Особено когато трябва да продължи своето присъствие на мобилните устройства, както е присъствал в бизнес пространството до сега и да подава същата информация на потребителя.

Дали вашия сайт е изграден с технологията и дизайна не само да е приобщен към широката гама от размери на всички видове екрани, но и да даде приоритет на съдържанието, така че всеки елемент от страницата да се вижда, в зависимост от размера на устройството?

Responsive website

  • Бихме казали, че това е част от грижата за потребителя, която ви помага да изградите доверие във вече станалите наши приятели клиенти. А и новите по важност редом до старите потребители. Мобилната версия би дала бърз и лесен достъп на клиентите ви до вас – информация за продукта или услугата, която предлагате, телефон за връзка с вас, адрес или e-mail.
  • Живеем динамично, забързано, търсим леснодостъпна информация и ако не ни е осигурена, се пренасочваме на там, където могат да ни я предложат. Ако нашия бизнес е ориентиран именно към такъв тип хора, редно е да им осигурим това удобство.

 

Мобилно приложение

Мобилните приложения предлагат начин на бизнеса да е в „топла връзка” със своите клиенти директно чрез телефона на потребителя. В по-голяма степен, най-добрите мобилни приложения помагат да се затвърди потребителското доверие, повече отколкото обикновен мобилен сайт е в състояние да постигне.

Приложенията постигат това с изграждане на разпознаваемост на бранда на клиента по различен начин от достъпването на сайт през браузър. Именно през платформи като iOS и Android.

Заслужава си да се отбележи, че ако можем да запознаем и предложим на аудиторията само основна информация за нашия бизнес, не си струва времето и парите да създадем такова приложение, което най-вероятно няма да бъде одобрено от Apple или Google Play store.

Responsive Website VS Mobile App

Има два важни въпроса, които трябва да си зададете преди да инвестирате в мобилно приложение. “С какво нашето приложение ще бъде уникално?” „Каква възвращаемост на инвестицията очакваме?”

Има почти безкраен брой различни приложения на разположение.  Ако един продукт или услуга не може да направи, така че да се разграничава, изграждането на подобен софтуер не си струва времето и парите.

Причините за изграждането на приложение, трябва да бъдат ясни на бизнеса. Дали целта е увеличаване на продажбите, събиране на социална ангажираност или просто имидж, KPI’s за измерването на мобилното приложение са много важни.

 

Уеб-сайт за мобилно устройство или Мобилно приложение

Изграждането на мобилно приложение предоставя много по-добро присъствие на мобилния телефон или таблет на потребителя, отколкото един уеб-сайт може да сътвори. Или с други думи казано, User Experience е в пъти по-добър в полза на мобилното приложение.

В основата си, мобилните приложения могат да бъдат проектирани да правят каквото вие искате за вашия бизнес. От забавление и ангажираност на потребителя до допълнително обслужване на клиенти и по-лесни възможности за покупка на продукта ви или предлаганата услуга.

Да останете в близък контакт с вашите клиенти, ще позволи на бизнеса ви да създаде повече контакти, доверие, заинтересованост от страна на медиите, разпознаваемост на бранда ви. Ако приложението е направено добре, прави нещо уникално и ценно, ангажирайки и впечатлявайки аудиторията ви.