Как да направим уеб-сайт за застрахователна компания?

Сподели в социалните мрежи

0%

Изграждането на уеб-сайт на застрахователна компания е също толкова важно, както направата на такъв за всякакъв друг бизнес – търговия и онлайн магазин, уеб-сайт за строителна компания, заведение или ресторант, търговски обект, даден продукт или услуга и други различни сфери на бизнеса.

Поводът обаче, поради който решихме да направим проучване и да споделим тази информация с вас, е че представянето на повечето застрахователни компании в България онлайн е слабо и не бележи добри резултати. Основните причини за това са няколко – объркващо и не до там имиджово представяне на услугите в сайта, недостатъчно съдържание и информация – повтаряща се и не добре формулирана, не оптимизиран сайт за Google търсачката. Също така, се посочва не до там голямото търпение на потребителя да се запознае с такъв „беден“ от към дизайн и функционалност уеб-сайт, поради многообразието в Интернет пространството.

Застрахователите трябва да се стремят към съдържание задвижващо уеб-сайта, което предоставя на потребителите и потенциалните им клиенти усещане за достъпна информация и представяне на услугата.

Уеб-сайт на застрахователна компания трябва да:

 • отговаря на нуждите на потенциалния клиент
 • отговаря на вашите нужди и тези на екипа ви
 • да отговаря на вашата идентичност и послание
 • да предава пълната информация на потребителя за вас – дейност, услуги, новости около компанията ви.

Технически важните неща, с които трябва да се съобразите са:

 • Интегрирайте лесна за използване CMS (Content Management System)
 • Ако сте запознати с популярни програми за текстообработка, като Microsoft Word например, вие лесно ще можете да управлявате съдържанието на сайта.
 • SEO поддръжка
 • Всички страници на сайта могат да бъдат оптимизирани за търсачката, като се актуализира съдържание с ключови думи и се зададат технически параметри.
 • Клиентска контактна форма. Контактната форма дава допълнителна опция на потенциалните ви клиенти да се свържат с вашата компания, а на вас повече контрол над маркетинг стратегията ви. Свържете контактната форма директно с вградената система за управление на съдържание и контакти.

 

уеб-сайт на застрахователна компания - CMS

 

Това позволява да изградите връзка между вас и клиентите ви, което допринася пряко за развитието на бизнеса.

Остарелият уеб-сайт може да бъде по-лош вариант и от това изобщо да нямате такъв. Като професионалисти по застраховането и финансите, вие трябва да останете в крак с времето и развитието на новите технологии. А старият дизайн, липсата на интерактивност и намалена функционалност губи връзката ви с потребителите, които всъщност може да се окажат вашите потенциални клиенти.

Новите, професионално изградени уеб-сайтове, ви дават възможност занапред сами да променяте или добавяте ново съдържание – актуална информация, снимков материал. Не е необходимо да отделяте допълнителни средства за по нататъшна поддръжка.
Това ви дава възможност да „конструирате“ нещата точно както вие и екипа ви си го представяте, както искате да го предадете на аудиторията. Не забравяйте още нещо важно – бъдете полезни с информацията си и постоянно търсете обратна връзка. Бъдете конкурентно способни и постоянно развивайте вашето бизнес начинание.

Стъпките, които водят до направата на уеб-сайт на застрахователна компания:

 • Набележете цели, мисия и послание
 • Консултирайте се с уеб агенция или консултанти, които да споделят опита си как да персонализирате вашия уеб-сайт и при съгласие от двете страни, заедно да набележите план за развитие
 • Направете си среща с дизайнерите на компанията, с които да положите първите стъпки в представата ви за визия на сайта, както и запазване на корпоративната идентичност. След като те са готови с тази стъпка, от ваша страна остава одобрението.
 • Екипът от програмисти ще изградят новия уеб-сайт
 • Следва най-хубавата част – тестване, одобрение и пускане в действие на готовия продукт

 

уеб-сайт на застрахователна компания - стъпки

 

Поставете се на мястото на бъдещите ви клиенти. Всички ние се възползваме от дадена услуга или продукт по две основни причини – препоръка или инстинкт. И в двата случая има… доверие. Запомнете това и изградете вашия сайт именно на тази основа, оставете такова послание към клиентите ви. При всяка стъпка и работа с екип от професионалисти си задавайте въпроса – как се прави уеб-сайт на застрахователна компания успешен? Тъй като при всяко едно стъпало по изграждането на сайта, това е важно.

Това да застраховаш своя живот или този на децата си изисква именно придобиване на доверие към застрахователната компания. Погледнете сегашния си сайт. Вие оставяте ли такова послание?

Това да инвестирате в един уеб-сайт, изцяло съобразен с вашите и тези на потребителя нужди е както клиентите ви се възползват в услугите ви – те инвестират в живота си, а вие в бъдещето на бизнеса.