HTML5 банерите и тяхното приложение

Сподели в социалните мрежи

0%

С цел по-ефективни рекламни кампании, представящи вашия нов продукт, услуга, събитие или дадена инициатива на бизнеса ви, ние от Grind Web Studio, решихме да ви представим приложението на HTML5 банерите. Как те постепенно започнаха да изместват изработката на Flash- банерите.

Накратко – банерите са анимирани изображения с рекламен характер, които са позиционирани на подходящото място в Интернет пространството. Те целят, привличане на потенциални клиенти. При клик, потребителя е отправян към желаното от рекламодателя място.

HTML5 банерите и тяхното приложение

HTML5 банерите позволяват на потребителя да вижда интерактивни реклами, чрез анимации или видео в уеб страниците. Те могат да имат своето приложение, както за десктоп сайтове, така и за мобилни устройства. Нещо, което не е присъщо за Flash banners. Известно е, че сматфоните не поддържат Flash и по тази причина, банерите направени на тази технология, няма да са видими за бъдещите ви мобилни клиенти. Новият доклад на Ericsson, посветен на мобилните технологии разкрива, че до края на 2020 год. 70% от мобилния трафик ще идва от смартфони. Това е основна предпоставка да се направят рекламни стратегии свързани с тази статистика.

Друго неудобство би било инсталирането на Flash на компютрите на потребителя, тъй като това би натоварило процесора. Потребителското изживяване не е и толкова голямо при разглеждане на такъв сайт с Флаш-елементи, тъй като тези уеб-сайтове са доста тежки.

Редом с тези фактори, както и увеличаване на несигурността на Flash технологията, която позволява проникването на вируси, идва и ред на нейната алтернатива – HTML5.

 

HTML 5 - подходящи за всички устройства

 

От септември месец, Google взе решение по подразбиране да блокира показването на Flash банери в браузера Chrome. FireFox също се присъедини към това нововъведение. По този начин се дава път на изработката на HTML 5 банери и тяхното показване с рекламен характер в Уеб пространството.

Следвайки тези факти, ние от Grind Web Studio смятаме, че тази новина е доста добра. Виждаме как се стига до модел на работа, която е подходяща за всички устройства, използвани от Интернет потребителите.

Ръстът на мобилното потребление

Предлагаме ви да разгледате следната графика, която представя ръста на мобилното потребление от 2010 до 2015 година:

 

HTML 5 - ръст на мобилно потреблиние

Бъдещето на Интернет рекламата

Бъдещето на Интернет рекламата е в „палитрата“ на HTML 5 банерите. Тъй като дава заявки за доста обещаваща дигитална реклама, изглеждаща страхотно както на десктоп, така и на мобилни екрани.

За търговци и рекламодатели би било чудесен вариант поради още едно предимство – добрата оптимизация и достигане на челните места в Google.
Изработката на банери и по-специално HTML5, позволява създаването на responsive банер реклами.
Изработката на HTML5 банерите полага нови стандарти в онлайн рекламата. Развитието и разпространението на HTML5 отразяват технологични тенденции в нашето общество, а именно, че ние се движим към един все по-мобилен свят.