Ново начало за твоя уеб сайт: Свеж, Достъпен и Привлекателен

Сподели в социалните мрежи

0%

Няма бизнес, който да не търпи промени. А някои от тези промени са толкова вълнуващи, нали? Както в живота! Подхождаме с доза вълнение, но доста често и със страх от настъпващата промяна. Но колкото пъти се случва, толкова пъти и разбираме…. по д*волите, заслужава си! 🙂

След толкова много риск, промени, които ни развиват – нас и бизнеса ни, толкова много труд и страст, която влагаме, то работата ни заслужава НАЙ-ДОБРОТО ПРЕДСТАВЯНЕ!

Доказано! Факт! Ако искате купувачите и потребителите да закупят продукта ви или да се възползват от предлаганата от вас услуга…. то тогава, помогнете им. Направете вашия бизнес сайт професионален, привлекателен и…. о, да – лесен за използване.

Ето няколко начина, да привлечете повече клиентида ангажирате и запазите старите.

 

Използвайте чиста подредба на информацията

Може би сте запознати с правилото на дизайнерите – „по-малкото е повече“, което означава, че когато поддържаме елементите прости и изчистени, а броят им по-малко, то това е по-добър вариант. Важи както за сградите, така и за уеб-сайтовете. А ние сме напълно „за“.

Да, по-простичкият и семпъл сайт, би се превърнал в красив и изтънчен. Прекалено „натруфената“ страница, може да обърка потребителя, а той да стигне до заключението, че е подведен, което не е никак добре. Можете да подчертаете и изпъкнете предимствата си и без да използвате твърде много символи. Бъдете в съответствие с шрифтовете, използвайте по-малко линии, избягвайте мигащи и силно открояващи се изображения, освен ако нямате непреодолима причина да го направите.

 

 

Също така е важно, да изградите чрез текстово съдържание добре направена „За нас“ страница. Тя има невероятното предимство да хвърли повече светлина, върху това което правите и да развълнува клиентите ви.

Позволете на посетителите, да намират бързо и лесно търсената от тях информация, с едно или две кликвания. Това е истинско изкуство, за да го направите, но дава заявки за невероятен професионализъм.

 

Инвестирайте в добри изображения

Ако искате вашият уеб-сайт да изпъкне и да „хваща окото“, то определено се насочете към добре подбрани изображения по темата, които не са за масово използване и копирани от Интернет пространството.

Изправете се срещу конкурентите!

В най-перфектният случай, нашия съвет е да потърсите професионална помощ от фотограф, особено ако става въпрос за представяне на продукти. Ако го направите сами, отделете време, професионален фотоапарат и добро осветление. Можете да използвате и редактори на изображения, чрез които да подобрите качеството на снимките, но в никакъв случай не прекалявайте. Интернет потребителите стават все по-чувствителни към коригирани снимки.

Страхотен (безплатен) вариант, е да намерите подходящите изображения от сайтовете за безплатни такива. Доста често (разбрахме го от дигиталните маркетинг експерти) се разчита и на това, да си направим и собствени с помощта на сайтове като Canva и Fotor.

 

Изработка на уеб сайт - ново начало

 

Освен професионално направени снимки, можете да добавите на сайта непринудени такива от професионалния ви Instagram профил или другите социални мрежи.

Не подценявайте и видео елементите, но не прекалявайте с този тип съдържание. Добре направено професионално видео, би ви свършило перфектна работа за задържане вниманието на клиентите ви.

 

Изработка на уеб сайт

 

Разкажете история и добавете стойност

Ако предлагате продукти на вашия уеб-сайт, направете повече от това да ги покажете. Ако предлагате определен вид услуга, направете повече от това, да я презентирате с хвалебствени думи.

Вероятно можете да разкажете история – тази, която хармонизира със забавен или привлекателен разказ за вашия бизнес.

 

Изработка на уеб сайт - бизнес сайт

 

Помислете над това, как ако пазарувате пуловер от магазина, той е без „история“, просто една дреха извадена от претъпкания склад. Чрез сайта си, ви можете да разкажете подробности около производството, да опишете онова „меко усещане“, когато пуловера бъде облечен или да покажете изображение колко добре стои на вече закупили го засмяни хора. 🙂

Това е само един пример, който може да ви послужи като вдъхновение за презентирането на вашия бизнес онлайн.

Освен да опишете продукта по възможно най-изчерпателния и увлекателен начин, има едно ключово нещо, на което да обърнете внимание. А именно – БЛОГ. Ако той е увлекателен и НЕ отегчителен, ТЕ ще се върнат за още. 😉 Ако вие не сте в състояние да вършите тази дейност, платете на добър copywriter, писател, който да направи професионално това за вас.

Поддържайте редовно сайта си, актуализирайте, освежавайте съдържанието си и бъдете постоянно на разположение за въпроси изпратени от клиентите ви.

 

Ангажирайте потребителите

Ако направите сайта си интерактивен със сигурност ще задържите вниманието на потребителите, от тази стъпка на-горе ще увеличете продажбите, а още по-невероятното би било е те да се върнат.

Ако предлагате продукти онлайн, чудесен начин за помощ и комуникация с клиентите ви, е да инсталирате онлайн инструмент за чат между вас и потребителя.

Приложения, които показват ефектно на сайта „препоръки“ от вече настоящи клиенти, позволява да ви се доверят именно на вас и да припознаят точно това, което търсят.

Също така, можете да предложите отстъпки или промо кодове, ако посетителите решат да се абонират за и-мейли изпратени от вас.

Чрез подходящите онлайн инструменти, всеки собственик на бизнес, би могъл да презентира своята дейност по най-оригиналния за него начин и най-важното – виждате какво прави конкуренцията онлайн и се стремите да бъдете различни и да добавяте стойност за най-важното…. вашите клиенти! 🙂