Онлайн търговия

Contour

heading-image

Contour е български онлайн магазин за дрехи и аксесоари, създаден с любов към живота и вярата в хората. Мисията на компанията е да доставя качествени, маркови дрехи и аксесоари, до своите нови притежатели. Нашият екип работи рамо до рамо с колегите от Contour, за да изградим едно ново потребителско преживяване. С повече от 60 000 продукта и над 500 нови артикула добавяни всеки ден, Contour разполага с огромно разнообразие и изблие от качествени находки. С толкова голям и непрекъснато променящ се каталог, уеб дизайнът, който изградихме се фокусира върху функционалност и използваемост.

Технологии

Sketch

HTML

SASS

PHP

Какво направихме

Десктоп дизайн

Респонсив дизайн

Front End програмиране

Back End програмиране

Бизнес интеграции

Сървърна инфраструктура

Предизвикателството


Водещата цел в този проект беше свързана с изграждането на многофункционален и лесен за използване интерфейс, който да представи продуктите по най-добрия начин и да превърне пазаруването в приятно преживяване. Оснен това, Contour работи в иновативна посока, целяща да представи на потребителите качествени дрехи втора употреба и аутлет облекла. Важно стъпка беше да създадем визуален и функционален уебсайт, разграничаващ двата бизнес модела на бранда.

image for section

Когато потребителите попаднат на началната страница


Предизвикателството на начална страница на онлайн магазина е да се запази нисък процентът отпаднали потребители и да се задържи вниманието им с банери, които комунират актуалните промоции и най-добрите оферти.

 

  • Банери
  • Намалени продукти
  • Нови продукти
  • Най-търсени марки

Когато потребителите попаднат на продуктова страница през реклама


Независимо дали става въпрос за ретаргетиране или първо посещение, единствената цел е да продадете продукта. Изчистеният дизайн, лесният UX и богатият набор от функции като „Списък с желания“ превръщат потребителите в клиенти.

image
image for section

Списък с желания


Потребителското преживяване в секънд хенд магазин е различно от това в стандартен онлайн магазин. Причината е, че дрехите втора употреба са уникални и обикновено единични бройки. Функции като „Запазване на продукта само за мен“ закачат потребителите и правят пазаруването още по-пристрастяващо.

Плащане - където се случва конверсията


При стъпката за плащане обикновено изоставените колички се увеличават и процентът конверсии намалява значително. Не е нужно да бъде така! Всъщност ние увеличихме броя на  конверсиите, като опростихме процеса на пазаруване и позволихме на потребителя да вземе по-уверено решение.

image

Респонсив дизайн за качествено потребителско преживяване на таблет и мобилно устройство


Независимо колко голям е екранът на Вашето устройство, можете да направите поръчка бързо и сигурно.