Онлайн търговия

Contour

heading-image

Заедно с екипа на Contour развихме бранда и променихме изцяло онлайн присъствието им. Започвайки от нулата, стартирахме проекта с 1 седмица за запознаване в дълбочина с бранда, след което бързо дефинирахме новото потребителско преживяване, и зададохме нова визуална посока. С повече от 60 000 продукта и над 500 нови продукта добавяни всеки ден, Contour има едно от най-богатите портфолиота на българския пазар. С толкова голям и непрекъснато променящ се каталог, уеб дизайнът трябваше да се фокусира върху функционалност и използваемост. Въпреки че мотивацията да закупиш дрехи онлайн е различна в сравнение с тази в магазин, шопинг преживяването в Contour.bg беше много важен аспект във връзката на клиентите с бранда.

Технологии

Sketch

HTML

SASS

PHP

Какво направихме

Десктоп дизайн

Респонсив дизайн

Front End програмиране

Back End програмиране

Бизнес интеграции

Сървърна инфраструктура

Предизвикателството


Преследвахме 2 основни цели: първо, да предложим многофункционален и лесен за използване интерфейс, който да представи над 60 000 продукта по най-добрия начин и да превърне пазаруването в приятно преживяване.
Второ, Contour постепенно променя своята визия, продавайки не само дрехи втора употреба, но и аутлет облекла. Разграничаването на двата бизнес модела беше много важна стъпка, изискваща професионален подход към уеб сайта във визуален и функционален план.

image for section

Когато потребителите попаднат на началната страница


Предизвикателството на начална страница на онлайн магазина е да се запази нисък процентът отпаднали потребители и да се задържи вниманието им с банери, които комунират актуалните промоции и най-добрите оферти.

 

  • Банери
  • Намалени продукти
  • Нови продукти
  • Най-търсени марки

Когато потребителите попаднат на продуктова страница през реклама


Независимо дали става въпрос за ретаргетиране или първо посещение, единствената цел е да продадете продукта възможно най-скоро. Изчистеният дизайн, лесният UX и богатият набор от функции като „Списък с желания“ превръщат потребителя в клиент по-бързо.

image
image for section

Списък с желания


Потребителското преживяване в секънд хенд магазин е различно от това в стандартен онлайн магазин. Причината е, че дрехите втора употреба са уникални и обикновено единични бройки. Функции като „Запазване на продукта само за мен“ закачат потребителите и правят пазаруването още по-пристрастяващо.

Плащане - където се случва конверсията


При стъпката за плащане обикновено изоставените колички се увеличават и процентът конверсии намалява значително. Не е нужно да бъде така! Всъщност ние увеличаваме конверсиите, като опростихме процеса на пазаруване и позволяваме на потребителя да вземе по-уверено решение.

image

Респонсив дизайн за качествено потребителско преживяване на таблет и мобилно устройство


Независимо колко голям е екранът на Вашето устройство, можете да направите поръчка бързо и сигурно.