10 Причини защо трябва да имаме мобилен сайт

Сподели в социалните мрежи

0%

 

Най-големият сегмент от потребители, които имат достъп до Интернет са потребителите с мобилни устройства. Само от една статистика следва изводът, че ако вашият сайт не разполага с мобилна версия, бизнесът ви се отдалечава от тази голяма група потребители. Ще предоставим още важни причини защо сайтът Ви се нуждае от мобилна версия.

Процент на използващите мобилен Интернет

За момента процентът на използващите мобилен Интернет е повече от 20%,като това число непрекъснато се увеличава. Според анализ на Morgan Stanley до 2015 година мобилното потребление ще се изравни с настолното, като дори се очаква да вземе превес.

Според статистика на мобилните оператори в България, потребителите използващи мобилен Интернет са около 230к. Мтел е отчел 230% ръст в продажбите на таблети за първите 6 месеца на 2013 година.

Мобилен сайт

Новото поколение на мобилните потребители рядко просто сърфират в Интернет. Те търсят конкретна информация за вашия бизнес, като например: Вашето работното време, местоположението, телефонен номер, услугите или стоките, които предлагате. Ако клиентите не могат лесно да намерят това, което търсят, те ще отидат другаде. Това означава, че конкурентите ви печелят а вие губите.

Според още едно проучване, този път на comScore, мобилното видео в Европа бележи огромен ръст. Броят на гледащите телевизия и видео на мобилните си телефони, в 5-те най-големи пазара на континента, се е увеличил с 66%.

Мобилната версия е изцяло оптимизирана за мобилни устройства (Android, iOS, Windows Mobile и др.). Тя е олекотена и представя най-важната част от съдържанието. Мобилната версия генерира по-малко Интернет трафик при зареждане на сайта, за това е така предпочитана от потребителите.

Мобилен сайт

Нека разясним нещата от технологична гледна точка.

Responsive версия на уеб сайт е промяна в дизайна, така че той да се адаптира за различни мобилни екрани и резолюции (таблети, мобилни устройства). Да се „преподрежда“, спрямо екранната резолюция от която се отваря.

За разлика от responsive версия, мобилен сайт, означава изграждане на независим уеб сайт, с отделно управление на съдържанието. Мобилният уеб сайт е независим уеб сайт, който е пригоден да се отваря под специфични резолюции за мобилни устройства.

Ако текущият ви сайт е изграден с технологията Flash и не е оптимизиран за смарт устройства е възможно изобщо да не се появи съдържанието, ако той се отваря през мобилно устройство.

Добрата новина е, че създаването на мобилна оптимизирана версия на вашия уеб сайт е по-бързо, по-лесно и по-евтино, отколкото си мислите. И ние ще свършим трудната работа за вас. Мобилният свят е, и ще бъде огромен маркетингов пазар. Ако искате място в него ще трябва да побързате.

Не позволявайте Вашите конкуренти да ви задминат. Think SMART!