Защо вашият бизнес се нуждае от мобилно приложение?

Сподели в социалните мрежи

0%

Мобилни приложения за бизнеса

Като собственик на бизнес, не трябва да приемaте, че притежаването на мобилно приложение е само за големи брандове, или че създаването на мобилно приложение за вашия бизнес ще ви струва цяло състояние. Напротив, доста е лесно!

Бизнесите, които притежават мобилно приложение, са склонни да регистрират по-добри резултати от работата си, защото имат предимството да събират и използват данните на клиентите, за да таргетират по-добре своята аудитория наред с други начини за увеличаване на продажбите и задържането на клиенти.

Защо е полезно да имате мобилно приложение за вашия бизнес?

Истината е, че хората прекарват повече време на своите смартфони, отколкото пред своите компютри. С други думи, повечето клиенти ще предпочетат да имат безпроблемно и лесно за навигиране смартфон преживяване във вашето пространство за онлайн търговия. Един от най-добрите начини да дадете на потребителите най-доброто подобно усещане е с мобилно приложение. По-долу са дадени няколко предимства, които мобилното приложение ще донесе на вашия бизнес.

1. Повишаване на разпознаваемостта на марката

Според данните, средностатистическият потребител на смартфон има между 30 и 60 приложения на устройството си и прекарва около 3 часа в мобилните приложения. И тъй като съществуват повече уебсайтове за електронна търговия, отколкото мобилни приложения, всеки начин, по който можете да откроите марката си е предимство.

Когато клиентите ви инсталират вашето мобилно приложение е по-вероятно да започнат все по-често да го посещават, защото всеки път, когато отключат телефона си, логото ще бъде на екрана им. Освен това, чрез функцията за изскачащи известия можете да насърчите клиентите си да продължат да използват приложението ви.

2. Проследяване и анализиране на поведението на клиентите

За разлика от уебсайтовете за електронна търговия, мобилното приложение улеснява събирането на данни за поведението и предпочитанията на потребителите. След това тези данни могат да се използват за анализиране на потребителското поведение, което от своя страна може да се използва за оценка и подобряване на ефективността на вашия бизнес. С мобилните приложения можете да проследявате потребителски данни като местоположение, операционна система, разгледани страници и т.н.

Мобилното приложение също улеснява проверката на нивата на ангажираност и двупосочност. Да кажем, че ако клиентите ви използват една функция повече от други, можете да я използвате като основа при стартиране на нови функции наред с няколко други предимства. Чрез модерни аналитични инструмента, които са налични сега, можете да получите допълнителна представа за това какво се случва с вашите клиенти.

3. Увеличаване ангажираността и лоялността на клиентите

Инвестирането в създаването на страхотно мобилно приложение за вашия бизнес може да помогне за повишаване на ангажираността и лоялността на клиентите. С мобилно приложение опитът на клиентите с вашия бизнес ще бъде различен и много лесен. Такова преживяване ще остане в съзнанието на вашите клиенти, като по този начин ще ги накара да се връщат отново.

За всяка покупка, която клиентът направи през вашето мобилно приложение, можете да го възнаградите с определена отстъпка. Вземете за пример Starbucks. Те успяха да се обградят с изключително лоялни клиенти, като ги „възнаградиха“ с безплатна напитка, когато са закупили определен брой напитки чрез приложението. Така че продажбите на вашето мобилно приложение може дори да успеят да изпреварят продажбите от уебсайта ви, което ще компенсира разходите за създаване на приложение.

4. Таргетиране на аудиторията и персонализация

Когато става въпрос за събиране на потребителски данни, мобилните приложения са по-ефективни от уебсайтовете. Така, ако искате да използвате потребителско таргетиране за увеличаване на продажбите, тогава разполагането с мобилно приложение ще ви помогне. Потребителското таргетиране е свързано с използването на информацията на клиентите ви за подобряване на успеваемостта на вашите рекламни кампании.

С информацията, която събирате, можете да покажете какво е по-подходящо за конкретен потребител. Например, в случай, че притежавате моден магазин, ако клиентът често купува мъжки артикули от feed страницата на вашето мобилно приложение, тогава можете да използвате това негово действие в своя полза, като показвате повече мъжки артикули. Демографията на потребителя може също да се използва за персонализиране на типа съдържание, което му показвате.

5. Подобряване на използваемостта и достъпността

Друго предимство на мобилното приложение за вашия бизнес е, че кара клиентите да харесват все повече вашия бранд. Те имат лесен достъп до вашия бизнес. Мобилното приложение ви осигурява по-добра използваемост и достъпност. Можете дори да интегрирате повече функции в собствено мобилно приложение, отколкото в уебсайт за електронна търговия. В допълнение към това, мобилното приложение предоставя подходящ интерфейс, с който можете да работите безпроблемно. Предлагането на това удобство на клиентите ще представи вашия бранд като професионален и по-добър в сравнение с останалите.

6. Нов маркетингов канал

Всеки бизнес споделя общата цел за увеличаване на продажбите чрез увеличаване на пазарния си обхват. За да постигне това, бизнесът трябва да намери начин да предостави своите продукти или услуги до мястото, където са клиентите. Днес повечето клиенти прекарват значително време на своите мобилни устройства. Мобилно приложение на вашия бизнес ще отвори вратата към нов пазарен канал, като по този начин ще ви даде значително конкурентно предимство.

Какъв вид бизнес може да се възползва от наличието на мобилно приложение?

Независимо дали продавате продукт или предлагате услуга, можете да се възползвате от предимствата на това да притежавате мобилно приложение. По-долу са дадени примери за някои брандове, които могат да се възползват от наличието на мобилно приложение.

● Фармацевтична индустрия

Аптека, която има мобилно приложение, може да ви помогне със закупуването на лекарства по един съвсем иновативен начин. С приложението пациентите могат лесно да търсят страничните ефекти на лекарството, да намерят най-близкото спешно отделение до тях, наред с други функции. И най-хубавото е, че много фармацевтични компании се възползват от тази тенденция. Примери за фармацевтични марки, които използват мобилни приложения, са iPharmacy, Drugs.com, EMDEX и други.

● Модна индустрия

В модната индустрия има голям брой брандове по целия свят, които ежедневно актуализират и обновяват своите модни линии. Търговската индустрия зависи от тези марки, които пускат нови дрехи, обувки и други аксесоари. За да информират всички за най-новото, модните брандове започнаха да използват мобилни приложения, за да изпращат известия в реално време до своите клиенти, за да ги примамят да си купят нещо. Примери за модни марки, използващи мобилни приложения, са Puma, Nike, Jordan, Adidas и други.

● Туристическа индустрия

Туристическата индустрия също може да се възползва от удобството на мобилните приложения, за да помогне на пътуващите. Около 30% от потребителите на смартфони използват телефоните си, за да търсят най-добрите оферти за хотели и полети. Това прави приложенията, свързани с пътуване, седмите най-теглени приложения на мобилни устройства. Потребителите могат също да използват приложение, свързано с пътуване, за да надникнат за кратко в своята дестинацията, да гледат видеоклипове, да четат отзиви от други туристи и да вземат по-добри решения и договорености. Примери за туристически брандове, използващи мобилни приложения, са Tripadvisor, Wego, Expedia и други.

Заключение

Ако има едно нещо, което не трябва да забравяте за притежаването на мобилно приложение за вашия бизнес, е, че то създава по-добра връзка между вас и вашия клиент. Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от създаване на мобилна апликация!