Google промени и как това ще се отрази на вашия уеб-сайт

Сподели в социалните мрежи

0%

Промени от Google? В последните няколко години, тези думи въздействат, като пожарна аларма за всички нас, участниците в „уеб движението“ и собственици на уеб-сайтове.

Вместо обаче да се оплакваме, можем да помислим над възможностите, които ни предлагат тези промени и как да ги сведем до добри резултати.

Надяваме се, да сме помогнали на много собственици на бизнес да направят първите крачки към по направата на мобилно приложение с нашата статия – Съвет за собственици на бизнес: Как да направим мобилно приложение

Така, да видим как последните промени на най-използваната в света търсачка ще повлияят на вашия уеб-сайт или онлайн бизнес.

Последни промени от Google

Можем да кажем, че са разбираеми и сравнително лесно приложими:

Резултати от търсенето. Може би сте забелязали, че не отдавна, след като въведете ключовите думи за вашето търсене в търсачката, първите четири линка почти винаги са платени. Това подсказва, че органичните резултати не излизат на челните места. Това е добра новина за рекламодателите, които ще имат възможност без усилие да получат трафик към сайта си. Добра стратегия и от страна на Google, защото с ограничаването на органичните резултати на първата страница, борбата става доста по-голяма.

Мобилно търсене – От както на 24 април, миналата година, търсачката обяви, че изтегля на предни позиции сайтовете с мобилна версия. Собствениците на бизнес започнаха да действат в посока изпълняване на тази задача. Слабото мобилно търсене преди години, подтикнало Google да улесни процеса и да подобри преживяването за мобилните потребители.
Така че, тежката дума е казана – за да останете сред резултатите от мобилното търсене, вашия сайт трябва да е mobile friendly.

 

уеб сайт промени

 

Как това ще се отрази на вашия уеб-сайт?

Тези промени ще засегнат повечето бизнеси по един или друг начин. Очевидно е, от гледна точка на SEO, че ако вложите единствено усилия при оптимизацията на сайта, за да се намирате в топ 5 при търсенето, буквално „работата ви е спукана“. За да останете в играта, трябва да отделите бюджет и да се запътите към платените топ резултати.

За тези, които не биха платили за класиране, трябва да намерят определена работеща, маркетинг стратегия, която да компенсиране на движението.

Притежателите на уеб-сайт без мобилна версия, е добре да премерят рисковете, тъй като загубата на мобилни потребители е прекалено голям. В предишни наши статии сме ви показвали разликите, улеснението и бързото намиране на информация от UX. Та, не ви оставяме причина, поради която да не сте mobile friendly.

За да се научиш да си адаптивен, това да си на гребена на вълната е изключително важно, ако искаш да останеш значим и успешен.
Как последните промени на Google ще се отразят на вашия бизнес в Интернет пространството, зависи до колко вашата компания е адаптивна и извършва промени, когато е необходимо.

От нас успех… и бъдете мобилни 🙂