22 Мобилни приложения, които ще ви направят по-продуктивни

Сподели в социалните мрежи

0%

Мислихме как да допринесем за оптимизацията и продуктивността на вашия бизнес и решихме да съберем най-добрите приложения, които да ви помогнат в съвместната работа, взимане на екипни решения и дискусии, сътрудничество и управление на файлове.

За всяка категория, ще ви предложим няколко варианта приложения, а вие решете кое от тях ще е най-полезно за вашата работа.

Todo 7 или Todo Cloud

 


Todo 7 или Todo Cloud не е просто обикновен task manager в света на мобилните приложения, той включва най-силните методи в тази област. Todo 7  се превръща моментално в твой сътрудник. Можете да добавите задачата и  дори да я споделите с останалите ви сътрудници, колеги или членове на семейството ви. Страхотен начин да работите в екип. Полезен когато искате да се фокусирате, имате краен срок за изпълнение, да приоритизирате и направите нещата бързо и по план. В неговото попълнение има и задаване на локация… напомня ти за хляба, когато си близо до магазина. Това е само част от възможностите, които ти предлага Todo 7. Налично в App Store и Google Play.

 

Todoist

Нуждаете се от достъп до вашите проекти, задачи и файлове директно през мобилния ви телефон? Също както гениалния Todo 7, в Todoist можете да задавате задачи, да ги разпределяте до хората от вашия екип, да ги споделяте и можете да сте спокойни за сигурността им. Тук привилегията е, че е възможно да прикачвате и файлове от мобилното ви устройство. Когато Todoist стане част от бизнеса ви, вие и вашия екип ставате по-фокусирани, по-продуктивни и в по-голям синхрон от всякога. Налично в App Store и Google Play.

Any.Do

Изключитено лесен начин да менажирате задачите си на едно място. Както при предходните два app-а, Any.Do ти предлага да стане част от вашата работа. Коментари, бележки, напомняне, прикачване на файлове са само част от опциите, които ти предлага това мобилно приложение. Създателите му се придържат към това, че трябва да правим нещата с кеф.

 

Забавно мобилно приложение, което третира твоя живот като игра, в която има поставени задачи за изпълнение. Осигурява ти мотивация, като те възнаграждава за изпълнената задача или те санкционира при неизпълнение. Ако сте послушни и натрупате опит, минавате на следващи нива, покачвате статуса си и отключвате повече функции, като нови категории и дори възможността да си имате… домашен любимец на телефона. Ако пък се провалите, губите нужния прогрес. Приключението си заслужава!

Basecamp

 

Лесен начин за връзка между хора с различни отговорности в дадена фирма да комуникират помежду си. Това е вашето място, в което да споделяте файлове, да провеждате дискусии,  да изпращате файлове и документи,  да задавате задачи и да следите за тяхното изпълнение. Създателите му, са се погрижили за  съхранението и сигурността. Кой използва Basecamp? Големи фирми и техните ръководители и служители като „Adidas”, “Nike”, “Twitter”, “WWF”, “National Geographic” са само малка част, които му се доверяват и го използват за екипна и продуктивна работа. Трябва само да имаме на предвид, че free версията е ограничена.

 

Посланието на създателите на това приложение, е че можете да организирате лесно  всичко свързано с вашата работа по всяко време, на всяко място. Адаптира се към вашия проект, екип и работен процес. Мобилното приложение е безплатно за използване и подходящо за бързо движещи и развиващи се проекти.

 

Asana или „Teamwork without emai”, както е слогана на това мобилно приложение. Премахването на мейлите дава възможност за по-бърза работа. Оптимизирайте работния процес, като  използвате бърз метод на разпределяне и задаване на задачи. Няма нужда да актуализирате, всеки вижда текущата информация с един поглед. Тук обаче дискусиите са заключени, както и използването му е възможно само он-лайн. Asana е нашия избор, тук в Grind Web Studio за project management и… нека работния процес започне сега.

 

Дойде ред и на едно доста цветно от този вид приложения, в което можете да се убедите сами. Предимството тук, е възможността да добавяте HD Video конференции с вашия екип. RedBooth е интегриран с  Microsoft Outlook, Google Drive, Gmail, Dropbox, Box, Microsoft Outlook.  Част от клиентите му са Airbnb, Harvard University, Cisco, BBC, Ремакс, Novartis, Subaru, Ремакс и Volkswagen Audi, както и много други. Тук платформата е по-опростена, но това пък я прави практична за използване.

 

iOS app за chat между  членовете на вашия екип, както и разпределяне и споделяне на задачи и предложения в реално време. Доста лесен за използване при създаване на задача и настройване на крайния срок на изпълнение. На този етап и възможен само за Mac и iPhone, но да се надяваме, че за в бъдеще и Windows и Android потребителите ще имат възможност да го ползват.

 

 

С толкова много отвличащи вниманието неща в дигиталния свят е лесно да се отклоните от дневния си план. Намерете своето идеално решение  в 4-те наши предложения за time management application, или иначе казано – научете се да контролирате вашето време.

 

Представете си приложение за телефон, което да ви напомня когато усеща, че си губите времето. Информиран е за вашето време и задачи, както и дава персонализиран отчет на свършената работа. Като същински Big Brother ви наблюдава и знае кои сайтове най-много прахосват времето ви и дори може да зададе block за периода на изпълнение на определена задача. Колко време прекарвате в преглеждане и писане на мейли? Колко време сте били в среща? RescueTime знае отговора. Няма да повярвате колко време губите

 

Лесен за използване app, с категории и неограничен брой задачи. Впечатлява с красив дизайн и атрактивни известия, които можете да споделяте в социалните мрежи. Изберете категория, добавете кратко описание и натиснете таймера. Времето на изпълнение е от изключително значние в днешно време. Именно това ви прави продуктивни. ATracker  за сега е само за iOS

 

Този наш “сътрудник” е пригоден за mobile, web или desktop. Можете да го добавите към екипната ви работа, тъй като дава възможност да бъде интегриран към вътрешните системи за мениджмънт и управление като Asana, RedBooth, Basecamp, Trello и други. Ако загубите Интернет връзка, не се притеснявайте, когато сте онлайн отново, всичко се синхронизира. Крайният доклад също е от значение, за да имате възможност да видите реално колко време ви  отнема всяко едно действие и изпълнение на задачите ви.

 

Тук отново имаме много добро изпълнение откъм дизайн и елегантен интерфейс. Ако сте свикнали да използвате химикалка и тефтер, да записвате задачите си там и по този начин да следите вашата работа, по-добре го заменете с това мобилно приложение. Тук, разбира се, има и таймер, който ще ви помага и за изпълнението им в срок. Дизайна много наподобява именно на бележник с часове и дати, както повечето са свикнали. Но тук получават по-модерен подход, напомняне на поставените срокове и анализ на вашата работа.

 

 

Има много начини да се фокусираме и концентрираме към желаното в даден момент. Например йога… или пък подходяща музика за медитация. Едва ли обаче, имате възможност да правите това на работното ви място.

 

Голяма част от нас слушат неподходящата музика докато работят или учат. Focus@will притежава музика, която освен че е подходяща за тези процеси, но и стимулира концентрацията и подобрява умението за усвояване на информация. App-а е комбинация от музика и неврология, които спомагат за покачването на вашата продуктивност, което така умело ви насърчаваме от началото на статията.

 

Пред очите ви е простото решение на проблема с отклоняването на вниманието ви и подобряване на работата с клиенти. Задайте проект или задача, добавете етикет, след което задайте я като изпълнена. Тук отново получавате анализ, статистика за вашата добре или не дотолкова добре свършена работа. Анализирайте своята активност, вижте къде отива времето ви или както казват от Focus booster… Get productive!

 

Това е един начин ползвателите на Google Chrome да увеличат продуктивността си като използват екстрите на Stayfocusd. В момента, в който затворите работната си страница, започва броене на любимия ни таймер, който отчита прахосаното ви време. И повярвайте, не е никак досадно!

 

Mac App-а, който ти помага както в работата, така и в ученето.  Блокира временно всички разсейващи уеб-страници, като социалните мрежи, например. Ако си позволите да прегрешите, изпраща съобщение до вас чрез глас. Тук имаме и приложение, което ръмжи, когато не сте фокусирани върху това, което сте задали. Това е забавната страна на нещата.

 

 

Lift.do е приложение, което ви помага да следите вашите задачи и да проследявате съпътстващите ги цели. Освен, че проследява, но има опция и за анализира поставените цели. Един добър начин да станете анализатор на собствената си работа и резултата от нея. Тук социалните елементи и споделянето с приятели не е добавено от създателите му, но това едва ли е проблем в предвид добрата му функционалност.

 

GoalOnTrack или мобилно приложение от ново поколение, както го наричаме ние. Това е една лична система за успех, която  има за Цел да ви помогне да постигне вашите Цели. Имате си, разбира се, следене в реално време как върви прогреса ви, както и статистика. Най-хубавото е, че можете да добавите стимулиращи за вас снимки към описанието на целта ви. Както създателите му казват: Seeing is believing, believing is doing, and doing is success.

 

Тук разнообразието е наистина голямо. Можете да сортирате и най-вдъхновяващите начини да задобрявате – зареждащи статуси на успешни личности, точки за постигнатото или пък списък от постигнатото до момента. Искате някой ден да осъществите ваша мечта? Напишете я! LifeTick някой ден ще ви напомни за нея. Поканете и ваши колеги, приятели или семейството ви, след което споделете с тях желаното и ги помолете да го постигнете задно.

 

Dropbox е наистина мулти-платформата, която не е използвана само от тези, които все още не знаят за нея. А те са наистина малко. Създавайте файлове и ги споделяйте с всички, които желаете или просто ги запазете за себе си, ако не искате да ви запълват място на собствения ви компютър. Можете да освободите всички снимки от вашето PC и да ги качите в Dropbox, отново без никой без ваше съгласие да може да ги види. Пълният, светещ червено твърд диск е вече в миналото.

 

По-скоро бизнес ориентиран, в iCloud Drive можеш да държиш всичките си презентации, таблици и документи. Така можете винаги да ги отворите директно  от своя iPhone, iPad, iPod touch, Mac или PC. Споделяй снимки, музика, книги и с вашето семейство. Бележки, събития в календара ви, както и контакти и мейли, всичко което променяте, iCloud променя също. Имате достъп то тези важни дейности, дори да сте далеч от iOS устройството ви. Що се отнася до сигурността? Apple гарантира за нея.

 

От тук нататък вие решавате, всичко е във вашите ръце. Едно от най-стимулиращите неща е да виждаме добрия краен резултат от постигнатото черно на бяло, в случая на нашето мобилно устройство. Успех в това приключение!  @GrindWebStudio