Grind Web Studio поредица: 20 невероятни уеб-дизайн инструменти II част

Сподели в социалните мрежи

0%

Като продължение от първата част на статията, довършваме обещаното и ви предлагаме да разгледате и останалите 10 уеб-дизайн инструменти, които ще бъдат във ваша помощ и ще направят работата ви невероятно преживяване.

11. Avocode

Avocode е изключително лесен за употреба от front-end developer- и до code website или за приложения, чиито дизайн е създаден с Photoshop. Още един прекрасен начин, дизайнера и разработчика да си взаимодействат.
Това, което прави този инструмент специален е, че можете да използвате своя Photoshop плъгин, за да синхронизирате вашето PSD в Avocode само с един клик. Програмата бързо и лесно анализира PSD файла в един красив дизайн. След което, можете да имате пълен контрол над работата ви.

 

уеб-дизайн инструменти

 

12. Sketch

Sketch е натрупал много „опит“ и последователи от началото на създаването си. Последната версия включва нови функционалности, които целят подобряване приложимостта на инструмента, както и нови символи, и опростени векторни режими.
Можете да изпробвате приложението от Mac App Store или като за начало да се възползвате от безплатната версия на уеб-сайта Sketch.

 

уеб-дизайн инструменти

 

13. Form

Отново се връщаме на инструментите за създаване на прототипи, които да улеснят началния процес от създаване до одобрение на дизайна. Form обаче не е типичната програма за дизайн, тъй като не съдържа в себе си типичните за тази сфера инструменти и палитри. Приемете я като комбинация от създаване на интерактивен дизайн и кодиране.

 

уеб-дизайн инструменти

 

14. FontStruct

FontStruct е инструмент, чрез който можете да създавате собствени шрифтове и да ги използвате, като изграждате съдържание или дизайн на бъдещия сайт. Използвайте геометричните фигури, които са подредени в един модел решетка и които се превръщат в щрифтове според командите, зададени от вас.
Бъдете смели и развихрете въображението си, което ще ви помогне да изградите един уникален уеб-сайт.

 

уеб-дизайн инструменти15. ColoRotate

Свържете вашия Photoshop с този инструмент, създавайте и комбинирайте уникални 3D цветове и палитри. Свежите идеи са вдъхновени от това как нашите умове възприемат цветовете.

 

уеб-дизайн инструменти16. Marvel

Създателите му твърдят, че когато са изграждали този инструмент, основната им идея е била да свалят бариерата между човешката креативност и дигиталния свят. И ето, Marvel е на лице и превръща изображенията в интерактивни прототипи, които изглеждат като истински приложения или уеб-сайтове.
Единственото, което ви трябва е Photoshop и Dropbox, чрез които да да осъществите връзка с инструмента.

 

уеб-дизайн инструменти - Marvel

 

17. Infogram

Представяне на информация чрез инфографики става все по-популярно – ефектен начин да запознаете потребителите и клиентите си с новост или интересни факти.
Инструментът разполага с опции, които лесно и бързо ви позволяват да превърнете вашите любопитни данни в инфографика с изображения, диаграми и интерактивни визуализации. Още един начин, по който една красива визуализация може да каже много повече от един текст. Използвайте го също, за да изработите презентация или статистика пред вашия екип или клиент.

 

уеб-дизайн инструменти - infogram18. Affinity

Ако искате да разнообразите ежедневното си използване на една и съща програма за създаване на изображения (да, определено имаме предвид “Photoshop”), предлагаме ви да се насочите към Affinity Designer tool, който е специално създаден за Mac. Създайте вашите арт и векторни изображения с лекота и развихрете въображението си към посока създаване на уникален дизайн.

 

уеб-дизайн инструменти - affinity

 

19. Macaw

Без да се докосвате или създавате какъвто и да е било код, можете да направите responsive дизайн, който работи и изглежда страхотно на всички устройства. Можете също да виждате промените в реално време, което ви дава възможност да видите как те ще повлияят на дизайна.
Macaw създава HTML код и CSS, а на вас остава да приложите своята креативност и умения на уеб дизайнер.

 

уеб-дизайн инструменти - Macaw

 

20. Piktochart

За десерт ви предлагаме да изпробвате още един инструмент за създаване на вече популярните инфографики. Чрез него можете да превърнете скучните данни в любопитна и ангажираща визуализация, която да заинтригува потребителите ви. Позволява ви да добавяте ваши изображения, графики, икони или да използвате от готовите, да променятe цветовите схеми.
От Picktochart ви предлагат безплатна версия от три теми и професионална платена версия.

 

уеб-дизайн инструменти - piktochart

 

Сега е ваш ред да решите кои от нашите предложения да използвате в работата си. Със сигурност не сме успели да ви осигурим всички най-добри уеб дизайн инструмента, но пък можем да ви гарантираме, че тези са едни от най-добрите.

Така че… не губете време, действайте напред!