Grind Web Studio поредица: 20 невероятни уеб-дизайн инструмента I част

Сподели в социалните мрежи

0%

Когато става въпрос за дизайн, ние от Grind Web Studio, сме доста чувствителни и прецизни. Всичко случващо се в тази сфера ни вълнува и признаваме си… подхождаме и критично.

За нас уеб-дизайнът е вникване в идентичността на продукта или услугата, за която ще твориш, възможността да изпъкнеш нейните позитиви и отличаващи качества. Ще добавим черпането на идеи от новите тенденции, персонален подход и доставянето на всичко това със стил.

Но не само креативността и идеята са важни, когато сътворяваме нещо различно. Новите технологии и инструменти, които идват на помощ в работата ни, също са важен фактор при изпълнението на време на задачите и постигането на отлични резултати. Бързина, улеснение, сигурност и донякъде вдъхновение – това ни дават те.

Предоставяме ви първата част от уеб-инструменти, които променят нашето виждане за уеб-дизайна и ни дават ключови знания, които пък ни  помагат да започнем нови процеси и които сме сигурни, че ще улеснят и вашата работа.

 

1. Webydo

Webydo дава пълен контрол над работата ви. Целта на този инструмент, е след като създадете дизайн или така наречения прототип на проекта, той автоматично да бъде изобразен и готов да бъде представен на вашия клиент, без да е необходимо преди това да го актуализирате в HTML код. Това да превърнете вашия проект в HTML уеб-сайт, без да пишете код и да притежавате технически познания, ви дава бързина, оригинално представяне, както и възможността първи да усетите визуалното и емоционално въздействие.

уеб-дизайн инструмента - webydo

 

2. Pixate

Приложение, което е създадено да твори заедно с вас интерактивни прототипи за iOS и Android. Това, което го отличава от останалите му „конкуренти“ е възможността да прилагате drag-and-drop анимации и да използвате неговия интерактивен панел.
Всичко, което трябва да направите е да качите леър, слой с направеното от вас изображение, да добавите интерактивно действие или анимация и да видите как действа. След което имате възможност да го споделите до екипа ви и да видите отзивите.
Това което прави Pixate добър избор е и това, че е лесен за употреба. Всяка част от приложението е ясна и добре замислена.
Ако се колебаете, дали този инструмент е за вас, можете предварително да експериментирате и да видите как действа в реално време на вашето устройство.

 

уеб-дизайн инструмента - pixate

 

3. Invision

Ако се нуждаете от инструмент, чрез който по най-добрия начин да представите дизайн си на клиента ви, който надхвърля обичайните статични изображения, може би Invision е точния избор. Чрез този напълно съвременен уеб-дизайн инструмент, превръщате вашия дизайн в интерактивен и същевременно давате пълна представа за работата си.
Презентирайте в реално време и улеснете обратната връзка, спестете време и менажирайте целия процес.
На официалния сайт, можете да се запознаете с всичко възможности и да видите отзивите на вече използвалите го.

 

уеб-дизайн инструмента - invision

 

4. Antetype

От както Google обяви официално през месец април за новото си правило относно мобилните версии, мобилното присъствие е още по-важно да всеки бизнес. Antetype е нов инструмент, който създава заедно с вас responsive design за мобилни приложения и уеб-сайтове.
Целта е да се фокусирате единствено върху създаването на прототип на бъдещия сайт с визията на вашия дизайн.
Antetype осигурява библиотека от устройства свързани с UX design и операционни системи като iOS, Android, Windows за бързо и ефективно изготвяне на вашия проект. Запознайте се с пълната му функционалност чрез следващото видео:

 

уеб-дизайн инструмента - Antetype

 

5. Flat Icon

Flat Icon е платформа, специално създадена за уеб-дизайнери и разработчици. Сайтът разполага с на-голямата колекция от векторни изображения, които можете да използвате при създаване или редактиране на лого, или различни видове снимки.
Направете и свои собствени икони от различни категории, използвайте безплатните плъгини за Photoshop, за да изработите интересни дизайни за вашия проект.

 

уеб-дизайн инструмента - flaticon

 

6. Iconfinder

Друг наш избор е точно този инструмент, който съдържа в себе си всякакви видове интересни и цветни икони, подходящи за проекта, с който сте се заели. Сайтът е предназначен, както за уеб-дизайнери и програмисти, така и за маркетолози, които искат да визуализират максимално своя бъдещ проект.
Имате възможност да избирате измежду платени и безплатни икони.

 

уеб-дизайн инструмента - Inconfinder

 

7. Rinse

Rinse е насочен към фотографи, които искат да споделят своята работа, фенове на красивата фотография и да послужи като вдъхновение за дизайнери, които да използват сайта като доста добър ресурс. Интересното в случая е, че споделените последователни изображения се показват под формата на завладяващи истории, които могат да послужат на уеб-дизайнери.

 

уеб-дизайн инструмента - rinse

 

8. Pidoco

Малко ви разнообразихме с красиви възможности за изображения и икони, които да използвате за бъдещите си проекти, а сега ще ви върнем  отново върху изработването на прототипи.
Прототипите с Pidoco, изглеждат като реално приложими и дават възможност да се погледне в изгледа на сайта или приложението, още преди то да е кодирано и изградено. Можем да го наречем нещо като test-drive преди да достигне до крайния потребител.

 

уеб-дизайн инструмента -pidoco

 

9. Color Scheme Designer

От името на сайта става ясно, че става въпрос за цветове, тяхното съчетаване, различни палитри и цветови схеми. Намерете най-подходящите за вашия сайт и направете най-добрата комбинация. Някои от тях не са приятни от към UX, други пък имат завладяващ ефект.
Използвайки гениални алгоритми, инструмента успява да ви улесни и да намери най-подходящите цветови схеми, които да оставят у потребителя най-добро визуално впечатление, каквато всъщност е нашата цел.

 

уеб-дизайн инструмента - color scheme designer

 

10. UXPin

Ще зъвършим първата част с един инструмент, който както подсказва името му, се фокусира върху крайната цел – невероятно потребителско преживяване за използващите уеб, iOS или Android. С негова помощ прилагате съвременни методи, а дизайнери на световно известни брандове, също залагат на него в работата си.
Всичко преминава през няколко стъпки – избор на точните елементи, mock up дизайн и подредба, backgrounds, направата на прототип, real-time презентация, споделяне, менажиране на целия процес, като разбира се, работите същевременно с вашата програма за изработка и обработка на изображения.

 

уеб-дизайн инструмента - UXpin

 

Очаквайте скоро и втората част от Grind Web Studio поредица: 20 невероятни уеб-дизайн инструмента