10 Компании, предлагащи впечатляващи привилегии за служителите си

Сподели в социалните мрежи

0%

Когато си мечтаете за идеалната компания, какво си представяте? Почти сме сигурни, че мечтите на всички ни съвпадат – мястото, на което работата ще бъде удоволствие, а не задължение.

Представяме ви 10 големи компании, на които служителите забравят да си тръгнат след работния ден. Те превръщат работните дни в мечтания живот, приключение в което работата е удоволствие.

 

 

За щастие, има компании които са се отклонили от обичайните норми и могат да се похвалят с необичайни, но страхотни привилегии.

Няма да ви говорим за „обичайните заподозрени“ – Google, Facebook и компания, а ще ви покажем нещо различно.

Може би, ще забравите сегашната си работа и ще си закупите еднопосочен билет с една единствена надежда – да станете част от екипа на някои от тези компании.

Дали е това е печеливш модел за работодателите? Увеличава ли се продуктивността на служителите? Отговорете си сами след като прочетете статията. Едно обаче е сигурно, те превръщат хората от просто колеги в приятели.

 

     1. iCracked

 

 

iCracked прави ремонта, продажбата и защитата на мобилните устройства – лесно, независимо дали това е iPhone, iPads, iPods или нещо друго.
Ако даден клиент не може да си позволи да поправи счупения си iPhone, компанията предлага услуги си. Чрез своята програма iTech, има над 3000 „техничари“ – професионално обучени, които обслужват клиенти от цял свят.

Може да ви се стори наистина невероятно, но iCracked дава на своя екип пълен достъп до яхтата на компания. Служителите се възползват, за да се отпуснат и да се отдадат на релакс.

Отделно от това, компанията осигурява прехрана за служителите, така че не е необходимо да мислите за това.

 

„Ние всички работим заедно за изграждане на тази компания, и всички ние сме истински изпълнени със страст към това, което правим.“ – Лесли  Senior Graphic Designer

     2. Boost Media

 

 

Мисията на Boost Media е да оптимизира и създава маркетингови решения за водещи марки от целия свят. Чрез създаване, тестване и оптимизиране на дигиталната реклама, посредством търсачки, социални и медийни платформи, компанията придобива уникален поглед върху конкретни видове реклами, които работят с всяка аудитория.

Ако търсите „царството на празненствата“ извън работния процес, Boost Media е точното място. За приключенския дух на служителите, компанията се грижи, като организира къмпинг, на който те могат да свършат още нещо полезно – почистване на бреговата ивица.

Ако това не ви влече, Boost Media е домакин и на легендарни празнични партита, които включват бира на корем и пинг-понг турнири до припадък.

 

„Ние играем много баскетбол. На игрището ще видите и нашия изпълнителен директор “ – Бил, Data & Analytics Manage

 

 

     3. Own Local

 

 

Own Local имат мисия да запазят производството на печатните медии. Независимо дали става на въпрос за местни вестници или традиционни медии, компанията позволява тези платформи да предложат изискана дигитална реклама чрез иновативни и авангардни продукти.

Вместо традиционното „Работи здраво, почивай здраво“, офис културата на Own Local е обобщена в „Работи здраво, награждавай здраво“. Служителите се завеждат на тримесечни излети и експедиции, където ги очакват вкусни ястия. Отделно от това, компанията е привърженик на здравословния начин на живот и стимулира към същото всеки един от служителите си.

Own Local снабдява всеки нов служител с Fitbit крачкомер. Устройството насърчава не само към здравословен и екологичен начин на живот, но и създава приятелска конкуренция сред служителите. Те често могат да бъдат намерени игриво да спорят, кой ще грабне и разнесе кафето или кой ще направи най-бързия сутрешен пробег на офиса.

Местни „олимпийски игри“, които се организират, дават възможност за новите местни фирми да се опознаят помежду си в една забавна и релаксираща атмосфера. Own Local стимулира членовете на екипа си да участват и да се насладят на един ден, изпълнен с запознанство с хора със сходни цели и интереси.

 

„С отворена политика към почивката и гъвкавото време – в офиса, у дома или от разстояние, всеки е освежен и готов да работи здраво“ – Маргарет,  Director Of Operations

 

 

 

 

     4. Lyft

 

 

Lyft е революционен начин, по който хората достигат до желаната от тях локация. Потребителите изтеглят приложението, а след което се качват при приятен шофьор, който да ги извози.

Доказано е, че возенето от едно място на друго, може да сближи хората. Както разбрахме, основната цел на проекта е, да се работи по изграждането на по-силна общност. А това може да се постигне чрез подобряването на комуникацията между хората.

Lyft иска щастливи потребители, щастливи шофьори и… щастлив екип. Компанията се грижи за служителите си, като ги възнаграждава със свеж и здравословен обяд.
При тях всеки ден е повод за празнуване. Всеки четвъртък се пие бира екипно, като с това се отбелязва края на работната седмица, а всека сряда се организира стартиращата традиция – Bagel Wednesdays с други думи – в сряда гевреци на корем. Здравословен обяд ли казахме?

 

„Нашата офис култура не е смущаваща, тя е стимулираща!“ – Франк, Director, Product Design

 

 

     5. myWebRoom

 

 

myWebRoom е платформа, която позволява на потребителите да маркират уеб-сайтове, да запазват интересна информация, да откриват и да споделят своите открития посредством виртуални стаи или така наречения персонализиран визуален интерфейс.

Потребителите могат да изразяват себе си чрез добавяне на модерни мебели, авангардна технология, а резултатът е страхотно аранжирани стаи.

И да си дойдем на думата…компанията се грижи за забавлението на служителите си и извън работно време, като организира тийм-билдинг събития – готварски клас, в който служителите готвят вкусни деликатеси заедно, а нощните разходки и посещенията на нощни заведения „тиймно“ са просто задължителни.

Ако някой случайно е пропуснал тийм-билдинга, може да отиде на йога с колегите си, тъй като членовете на екипа обичат да я практикуват. Щастливи мигове прекарани с колегите, както и хапване в най-добрите ресторанти в Сан Франциско заедно са в основата на екипната работа за компанията.

 

„Работата в myWebRoom е като да бъдеш в училище по изкуства. Всичко е забавно, а съвместните проекти правят това място страхотно“ – Джошуа Бъртон, Senior Marketing Copywriter

 

 

     6. Cover

 

 

Cover е компания, която създава мобилно приложение носещо същото име, позиционирана в Ню Йорк. Приложението помага на потребителите в Америка, да намерят по-лесен начин на плащане на ястията си в различни ресторанти.

Компанията бързо се разраства до Сан Франциско и в момента има партньорства с над 100 ресторанта.

Добрата храна е неразделна част от офис културата на компанията след упорита работа. Служителите обичат да излизат заедно няколко пъти в седмицата. Обядът и вечерята е задължителни в някои от ресторантите, с които са партньори.

Според служителите, атмосферата в офиса е споделяне на мнение и открита комуникация. Компанията насърчава сътрудничество, така че колегите си помагат помежду си и работят заедно за разрешаване на проблеми. Какъв е резултатът? Група от перфектни служители, които носят със себе си опита в сферата на технологиите и работят по една и съща цел.

 

„Мисля, че всички ние споделяме общи интереси. Ние обичаме да излизаме, да ядем и да прекарваме страхотно време заедно“ Ариел, Marketing specialist

7. Thumbtack

 

 

Компанията свързва местните специалисти с хора, които се нуждаят от техните услуги. Всичко става съвсем просто – избираш подходящия доставчик на търсения от теб продукт или услуга и разменяш контакти.

Служителите на Thumbtack получават специален определен бюджет за лично или професионално развитие – ти избираш дали да са поредица от ползотворни за работата ти книги, конференции или да инвестираш времето си в практическо начинание.

Това да работиш в тази компания, е не просто възможност за израстване в кариерата. Работещите там, получават шанса да се срещнат и да работят в екип със също толкова талантливи хора и да се забавляват заедно.

А ако това не ви е достатъчно, какво ще кажете за вкусен обяд, приготвен от кулинарен екип на фирмата, вечеря със семейството и приятели, йога и планинско катерене извън работния процес?

 

„Всички ние сме фокусирани върху самоусъвършенстване. Вярваме, че ако си насърчаван да бъдеш добър в работата си, ти наистина си добър, и ние правим всичко това възможно за служителите във всички области.“

 

 

     8. Nike

 

 

Компания, в която спортното облекло и маратонките не само са позволени, но и предпочитани. И не, не защото Nike произвежда спортни облекла, но и защото трябва да сте подготвени за един наистина спортен турнир „завързан“ към работния ви процес.

Централата на компанията разполага със зала оборудвана със стена за скално катерене, басейн с олимпийски размери и арена за плажен волейбол.

Служителите също обичат площта със специална настилка, предназначена за бягане, както и специалните намаления в магазините на фирмата.

 

„Не е важно къде се намирате, по-важното е колко здраво работите “ – Nike

 

 

     9. Epic System

 

 

Epic System е софтуерна компания, насочена към здравеопазването, чиито системи са монтирани в големи главни болници в Америка.

Загрижената за здравето на хората технологична компания, предоставя на служителите си най-малко една причина да работят за нея, една от които е едномесечен платен отпуск. И още нещо – ако изберете да прекарате тази отпуска в страна, която никога до сега не ви е стъпвал крака, компанията ще поеме по-голяма част от пътните разходи за теб и твоя приятел.

Просторният офис на EPIC, във ферма извън Медисън,  е друга впечатляваща привилегия. Корпусът разполага с Индиана Джоунс-тематичен тунел, къща-дърво служеща за конферентна зала и изобилие от зелени площи за занимания на открито.

 

„Никога преди не бях виждал куп мениджъри, пързалящи се заедно на пързалка“ – Aaron Webb, software developer по повод гигантската пързалка, намираща се на кампуса. 

 

 

 

 10. WWF

 

 

Едва ли има някой, който да не е виждал инициалите на WWF и така познатата панда под тях, както и да не е запознат с дейността на организацията. Все пак ще ви припомним, че на това място работят хора, които в истинският смисъл на думата са отдадени на опазването на околната среда. Хора, които знаят какво значи да работиш в името на тази кауза.
Организацията насърчава екипите си да работят малко повече от понеделник до четвъртък, за да се възползват от „Panda Fridays”. Или с други думи, в петък не се работи.

 

„Една от мисиите на WWF е изграждане на конкретни природозащитни решения, като комбинира теренни проекти, инициативи за промяна на политиките, изграждане на капацитет и обучение“ 

 

В допълнение към това, служителите работят в напълно чиста среда – както се пести енергия, така и количеството на въглероден диоксид е намалено. Офисът е изключително добре проктиран, разбира се, щадящ околната среда. Насладете се сами:

 

 

И като финал на статията, вижте едно невероятно видео, което показва една любов на служителите… към пенсиониращия им се шеф. ТУК.