Онлайн магазин

Parkmart

heading-image

Паркмарт е верига супермаркети в България, с два физически магазина в град Варна и един в град Бургас. Те се гордеят със своите „квартални” магазини като знак за високо качество. Паркмарт предлага над 20,000 продукта, всичко необходимо от бира до бебешки стоки. Настъпването на пандемията даде възможност на веригата за развитие и създаване на свой онлайн магазин, който да привлече повече клиенти, да разшири своя пазар и увеличи своите печалби.

Технологии

HTML5

SASS

WebPack

PHP

WordPress

WooCommerce

Какво направихме

UI / UX дизайн

Front-end програмиране

Back-end програмиране

ERP интеграция

WooCommerce програмиране

Предизвикателството


Предизвикателството пред Grind беше да се създаде онлайн магазин, който да работи достатъчно бързо и ефективно, да приема без проблеми очаквания голям трафик на сайта, особено в периодите на масова изолация, когато онлайн продажбите се увеличават многократно. Свързахме магазина с вече съществуващата ERP система на клиента, която синхронизира поръчки, клиенти, продукти и складове с цел максимално ефективна работа.

Пътя на потребителя


image for section
Начална страница

Добре дошли в ПаркМарт


Интересът и вниманието на клиентите се привличат от първия контакт с магазина чрез персонализирани банери в различни категории и продукти на промоция от съответната категория. Началната страница на е-магазина включва всички функционалности, необходими на купувача – меню, поле за търсене, личен профил, актуални оферти и пазарска количка.

Списък с продукти

Категории


Повече от 20,000 продукта са удобно разпределени в различни категории и подкатегории за да осигурят бърза и лесна навигация на сайта, симулирайки усещането за пазаруване сред щандове на физическите магазини на ПаркМарт. Изчистеният и удобен дизайн дават свежа визия и удобни за потребителя функции.

image
image for section
Продуктова страница

Информация за артикул


Продуктовата страница на ПаркМарт е заменена с изскачащ прозорец. Това креативно решение придава оригиналност на онлайн магазина като същевременно предоставя цялата информация, необходима на купувача – описание на продукта, съставки, хранителни стойности и наличност.

Пазарска количка

Кошница с продукти


Достъпът до количката за пазар е възможен от всяко място в онлайн магазина. Потребителят може да преглежда и променя многократно съдържанието ѝ без да се налага отваряне на нова страница, а след това търсене на предишна локация.

image
image for section
Завършване на поръчка

Поръчка и плащане


Изцяло персонализираната система за поръчки и плащане в ПаркМарт е изградена според нуждите и изискванията на работа на веригата. Плащането се извършва директно на сайта, без посредници. Целия процес е бърз и плавен за улеснение на купувача.

Други елементи

Списък за пазар - удобство за всеки, който пазарува често


Направихме възможна опцията за създаване на персонализирани списъци за пазар като например седмични покупки, месечни покупки, продукти за парти, списък за бебе и подобни. Така само с няколко клика клиентите поръчват бързо и лесно с доставка в дома си продуктите от техния личен списък или от предефинираните списъци на Паркмарт.

image
image for section
Други елементи

Управление на списъците


Управлението на списъците е лесно през личния профил на купувача. Осигурихме лесно добавяне, премахване на продукти и регулирането им директно в списъка. Потребителите могат да споделят своите списъци и да направят пазаруването още по-лесно, бързо и приятно. 

Други елементи

Потребителски профил


Помислили сме за всичко, от което се нуждае всеки онлайн магазин – личен профил, в който клиентът може да намери всичките си предишни поръчки, любими продукти и информация за доставките и адресите.

image
image for section
Адаптивен дизайн

Мобилна или десктоп версия? Получавате и двете.


Онлайн магазинът работи перфектно на всяко устройство, за да направи пазаруването лесно и удобно от всяко място.

Коментар на клиента


“Много сме щастливи с крайните резултати. Всичко беше комуникирано точно и целите бяха ясни. Grind успяха да направят всички интеграции изключително лесно и без никакви големи проблеми. Всичко работи супер. Предлагаме 20,000-30,000 продукта и всичко около тях работи гладко.”