iOS & Android App

Паркмарт мобилна апликация

heading-image

Паркмарт е верига супермаркети в България, с два физически магазина в град Варна и един в град Бургас. Те се гордеят със своите „квартални” магазини като знак за високо качество. Паркмарт предлага над 20,000 продукта, всичко необходимо от бира до бебешки стоки. Настъпването на пандемията даде възможност на веригата за развитие и създаване на мобилна апликация, която да привлече повече клиенти, да разшири своя пазар и увеличи своите печалби.

Технологии

WooCommerce API

React Native

Какво направихме

UI/UX дизайн

Front-end програмиране

Back-end програмиране

Предизвикателството


Основната цел на приложението Паркмарт е да даде възможност на хората да пазаруват от любимия си супермаркет бързо и лесно, където и да се намират. Задачата ни беше да създадем една отлична мобилна адаптация на онлайн магазина. Комбинирахме оптимална лекота на използване с максимална функционалност. Друг основен аспект от изграждането на приложението беше осигуряване на висока скорост на работа, за да се гарантира удовлетворението на клиентите при непрекъснато използване на апликацията.

Проучване


Първата стъпка при създаването на всеки апликация е проучването. Анализирахме множество международни приложения за пазаруване на хранителни стоки. Очертахме силни и слаби страни на конкурентите и се погрижихме да включим всички основни и необходими функции за безпроблемно пазаруване.

image
image for section

Работен процес


Имайки предвид целевата аудитория на мобилното приложение, съгласувана с маркетинг отдела на Паркмарт, нашият екип успя да премине през много идеи за дизайн и функционалности и бързо да сортира необходимите и ненужните. Работният процес включваше множество срещи на членовете на нашия екип с клиента, за да бъдат обсъждани детайли и идеи, както и да гарантираме, че всеки потенциален проблем е адресиран и разрешен на ранен етап от разработването на приложението.

Решението

Добре дошли в мобилното приложение


Процесът на въвеждане е съществена част от процеса.Тя въвежда потребитяля в приложението и му позволява да се запознае с всички негови функции и предимства. Постарахме се да създадем просто, но информативно въвеждане, без да затрупваме новия потребител с ненужна информация.

 

image
image for section

Навигация


Основната навигационна лента позиционирана в долния край на екрана осигурява достъп до 5-те основни страници в мобилното приложение. Местоположението, видимостта и хомогенността в дизайна спомагат за бърза и лесна навигация.

 

Категории


За да се осигури бърза и лесна навигация сред широката продуктова гама, 20 000+ продукта са удобно разделени в множество категории и подкатегории. Превръщането на пазаруването на хранителни стоки в мобилно изживяване е предизвикателство, изискващо внимателно взети решения за дизайн и функционалности.

image
image for section

Филтри


Тъй като мобилните екрани предлагат ограничено пространство, важно е цялото съдържание да бъде кратко и ясно. Приложихме това при изграждането на филтрите – те помагат на потребителите да извършват по-фокусирано търсене сред широката продуктова гама. Филтрите на апликацията са лесни за използване и промяна, със специфичен интерфейс в  зависимост от типа търсене. 

Оптимизирана търсачка


За да бъде добро потребителското изживяване, клиентите трябва да могат бързо да намерят това, от което се нуждаят. За целта минимизирахме усилието с оптимизирана търсачка в приложението, за да сме сигурни, че клиентите могат да извършват бързи и прецизни търсения на много специфични продукти.

image
image for section

Продуктова страница


Основната цел на всяка продуктова страница е да подтикне клиента да пазарува повече и да го насочи към завършване на поръчката. Тази страница се характеризира с подробни описания, ясни бутони за добавяне към количката и раздел с препоръчани подобни продукти.

Количка за пазар


„Пазарската количка“ е съществена част и финкционлност в настоящата мобилната апликацията на Parkmart. Постарахме се да изградим лесен, достъпен и бърз процес при добавянето на продукти в количката.

image
image for section

Завършване на поръчка


Процесът на плащане е най-важната стъпка в потребителския процес. Изоставените колички са често срещан проблем при онлайн магазините. За да увеличим процента на конверсия и да улесним потребителите да изпълнят поръчките си, ние приложихме лесен, интуитивен и най-важното, кратък процес на плащане.