Доставка на храна

Mr. Pizza

heading-image

Mr. Pizza е успешна верига ресторанти, която се стреми да задоволи желанията на ценителите на истинските гастрономически съвършенства. Една от целите на брандът Mr. Pizza е да изгради клиентела от постоянни клиенти, създавайки по този начин един непрестанен поток от посетители в ресторантите си. Mr. Pizza се гордее с фантастичното си меню и съвсем естествено иска то да бъде видимо и онлайн, за да предоставят на хората възможност да поръчват любимите ястия в домовете си. Първата ни среща с Mr. Pizza беше през 2016 когато изградихме първия и единствен тогава онлайн ресторант на бранда. През 2019 Mr. Pizza се върнаха отново при нас със задачата да направим редизайн на сайта им и да подобрим процеса на онлайн поръчка за клиентите.

Технологии

HTML

SASS

JavaScript

PHP with Laravel framework

Какво направихме

UI / UX дизайн

Frond-end програмиране

Back-end програмиране

Предизвикателството


Онлайн ресторантът на Mr. Pizza е изграден в Laravel framework и се отличава с изцяло персонализиран дизайн, изчистен код, отлична оптимизация на представянето и възможност за безпроблемно увеличение на мащаба на бизнеса. Една от основните задачи беше опростяването на процеса на избор, поръчка и залащане.

Пътят на потребителя


image for section
Начална страница

Първи впечатления


Доброто първо впечатление е важно. Хубав външен вид, но също така и удобство бяха ръководните принципи при създаване на началната страница на Mr. Pizza. Погрижихме се всичко, от което потребителят има нужда при поръчването на храна да е на видно, лесно и достъпно място: менюто на ресторанта, актуалните промоции, количката с артикулите, личния профил и информация за контакт.

Списък с продукти и продуктова страница

Навигация в менюто


Навигацията в онлайн менюто на Mr. Pizza е също толкова лесна и приятна, колкото и разглеждането на хартиено меню в ресторант. Продуктовите страници са опростени откъм елементи за да улеснят избора. Красивите професионални изображения на ястията са допълнени от детайлно описание на продуктите и съставките на всяко едно от тях.

image
image for section
Пазарска количка

Кошница с продукти


Количката за пазар трябва винаги да е лесна и удобна за ползване. Към това добавихме и факта, че количката на Mr. Pizza е достъпна от абсолютно всяко място в онлайн магазина.

Завършване на поръчка

Поръчка и плащане


Процеса на поръчка и плащане в онлайн магазина на Mr. Pizza е лесен и кратък – с опции за бърз преглед на избраните артикули, ясни полета за начин на доставка и адрес и без излишна информация изисквана от потребителя. Плащането се извършва директно от сайта, без посредници. Всичко това комбинирано в красив и удобен дизайн.

image
image for section
Други елементи

Разпределение на поръчките


Системата за разпределение на поръчките засича локацията на клиента и пренасочва поръчката му към най-близкия до него ресторант. Всеки ресторант от веригата на Mr. Pizza има свой индивидуален профил в администрацията за да обработва поръчките си. Тази система подобрява значително ефективността на работата на ресторантите като оптимизира обработката и времето за доставка и по този начин подобрява многократно удовлетворението на клиентите.

Други елементи

Потребителски профил


Наличието на личен профил в онлайн ресторант е на пръв поглед обикновена, но много полезна функционалност, която позволява на потребителите да запазват любимите си ястия и най-често използваните адреси за доставка. Това прави възможно за всеки, който има създаден профил в електронната платформа да направи бърза поръчка за броени минути.

image
image for section
Адаптивен дизайн

Мобилна и десктоп версия


Онлайн ресторанта на Mr. Pizza е създаден да работи плавно и бързо на всяко устройство – от компютър, през таблет, до телефон. 100% адаптивната платформа дава свобода и удобство на потребителите да поръчват в движение, от всяко удобно за тях място, без това да означава компромис с качеството на услугата.

Мнение на клиента


“Поръчките се увеличиха благодарение на системата разработена от Grind Web Studio. Екипът е комуникативен, отговорен и открит в работата си. Grind предложи решения на проблемите ни и ни съветваше адекватно когато наша идея не беше приложима. Клиенти като нас не винаги знаят точно какво желаят и от какво имат нужда, а силата на Grind е в техните експертни познания в сферата на онлайн магазините.”