Уеб-дизайн съвети за добро първо впечатление

уеб-дизайн

На всякъде из Интернет пространството срещаме уеб-дизайн съвети, които ще ни помогнат при задържане на потребители. Когато става въпрос за приемане на информация от околната среда, хората използват най-вече очите си и това което наблюдават и виждат. 90% от тази информация, която предаваме на мозъка ни, е визуална. Човешкият мозък може да обработва изображенията около 60000 пъти по-бързо, отколкото думите.

Ние черпим тази визуална информация не само от реалната среда, но и от Интернет. От тук следва, че изработката на уеб-дизайн, който правим за потребителите, има най-важно значение за резултатите, които искаме да постигнем.

Като едно уеб студио, нашата цел е да запознаем клиентите относно въздействието на един ключов, прилежащ и страхотен дизайн на сайт. Повечето от тях са изненадани, че дори и най-малката компания, може да получи незабавен отклик – всичко от визуално стимулиращ уеб-сайт. Първото впечатление е от значение – и в реалния живот, и в уеб пространството.

Уеб-дизайн и разпознаваемост на бранда

Когато става въпрос за разпознаваемостта на бранда ви, идентичността на марката ви е в добри ръце с уеб дизайн компания. Какво послание оставате у вашите настоящи и бъдещи клиенти? Какво искате да им кажете и достига ли то до тях? Какво изображение и какви цветове си представят те подсъзнателно, когато чуят името на вашата фирма?
Всичко тези въпроси са свързани с това, колко важен е елемента с разпознаваемоста на бранда.

Средно, потребителя прекарва около 10 секунди да реши, дали да продължи да направи избора си за продукт или услуга от уеб сайта, който е посетил или да потърси необходимото някъде другаде. Решението се взима подсъзнателно, изцяло повлияно от визуални впечатления. И тук влиза в главна роля дизайнът на сайта.

Вашата марка е лицето на компанията ви. Тя буквално отвлича потребителя от конкуренцията и е в помощ на клиентите да се свържат визуално и емоционално с вашата бизнес услуга.

За идентичността на марката, за това тя да бъде уникална, персонализирана и разпознаваема в уеб пространството, нищо не е по-важно от избора на добра уеб компания.

 

 

Уроците на социалните мрежи

Всички знаем за използваемостта и уникалното въздействие на социалните мрежи в днешния свят, в който не сме само ние част от него… но и нашия бизнес.

Има причина почти всяка компания, да споделя визуално съдържание в социалните канали, като Facebook, Google plus, Twitter, Instagram…
Един бранд във Фейсбук, увеличава с 65% визуалния контакт. А по-силният визуален отпечатък прави чудеса за вашия бранд в социалната мрежа – същото което, може да направи и уеб дизайна във вашия сайт.

Ангажираността е основната емоционална връзка между потребителя и производителя. А уеб-дизайнът прави връзката по-силна.

Надежден, качествен дизайн

Можете да имате и най-качественото съдържание на света, презентиращо качествен продукт или услуга, но ако е приложено в сайт, лишен от въздействащ дизайн, клиента губи доверие.

Потребителят определя визуално приятните сайтове и направения уеб-дизайн, предразполагащи към по-бързо намиране на информация. Също така, стратегически насоки и интуитивност са лесни за използване и намиране на информация.

 

 

Дизайн от игла до конец

Да, началната страница е много важен приоритет. Когато решим да правим дизайн на сайт, ние обръщаме голямо внимание какво трябва да бъде презентирано, как да бъде представено и какви похвати и техники да се използват. Но дали нашата работа свършва до тук? Не!

Когато потребителя се запознае с основното, той тръгва да „пътешества“ из сайта и да търси останалата, необходима информация – кой стои зад услугата и продукта, контакти, съдържание, подробно презентиране на отделните продукти. И ето тук е тънкия момент на създаване на доверие чрез съдържание и  уеб-дизайн. Не го изпускайте!

Истинската цел тук е да създаде добър, цялостен уеб-дизайн , само необходимите функционалности, силно потребителско преживяване (UX). Както и лесна навигация, така че клиента бързо и лесно да намери това, което иска.

 

 

Първо впечатление към трайно впечатление

Красивото, визуално съдържание е запомнящо се. Популярността на инфографиката е идеалния пример за това. Сами се досещате, на колко графики и диаграми сте попадали в статии, в които сте намирали точната информация, бързо, лесно и по запомнящ се начин чрез тях. Те правят данните по-лесно смилаеми. Това е и причината броя на инфографиките и поднасянето на информация по този начин, да се увеличи с 80% за последните две години.

Качествената изработка на сайт и на уеб-дизайн е ключа към вярната формула. Дизайнът е гръбнака и на самата инфографика. Силата му, прави първото впечатление трайно.
Вашият сайт е представяне на бизнеса ви. И освен, ако никога не планирате да променяте аспекта на представяне на този бизнес, вашият сайт ще трябва непрекъснато да се развива, за да посреща не само вашите нужди, но и тези на клиента ви.

Успех в следващите стъпки по пътя към развитието и не забравяйте да проверявате често за нова информация в нашия блог.

Разгледайте и инфографиката по темата: