Мисия 2016: На първо място в Google

Home / Маркетинг / Мисия 2016: На първо място в Google

Мисия 2016: На първо място в Google

Както за всичко и всеки, така и за SEO или процеса по оптимизацията за търсачките идва нова 2016 година.

2015 година за SEO беше доста спокойна и от Google не ни изненадаха с много промени, освен с една доста голяма и напълно достатъчна – оптимизацията за мобилни телефони, за която вече ви говорихме – статията можете да прочетете ТУК.
Сега предстои една нова година в тази насока и сме в голямо очакване, какво са замислили от най-известната и използвана търсачка в света.

SEO е в постоянно движение, тъй като има пряка връзка с технологиите, които се развиват непрекъснато. Ето защо за бизнеса е важно да е в крак с времето с различните SEO идеи и практики, тъй като те се променят. По тази причина е от изключително значение, всеки един бизнес и неговия уеб-сайт, да разполага с добра оптимизация и поддръжка, да следва правилата на Google, за да излиза на преден план при потребителското търсене и да разполага с актуален дизайн и функционалност.

 

Какво продължава да е актуално?

 

Бъди откриваем

Правилата тук са много прости – Google няма да „застане на твоя страна“, ако не може да открие вашия сайт. Така че, трябва да се уверите, че търсачката може да открие и разпознае, бързо и лесно, съдържанието в сайта. На лице трябва да са:

  • Най-важните страници да са на лесно и достъпно място за потребителя.
  • Лесната навигация е от голямо значение.
  • Имената на вашите URL адреси, да отразяват структурата на сайта.
  • Търсачка, чрез която потребителите да могат да открият бързо и лесно търсената от тях информация по ключова дума.
  • Блог, който да съдържа статии с ключовите думи и вътрешни линкове свързани със сферата на дейност, към която е насочен сайта.
  • Сайтът трябва да разполага с XML sitemap, за да помага при търсенето и индексирането съдържанието на сайта.

 

Качествено съдържание

Да, навсякъде ви подсещат за това и тук ще го прочетете… качествено съдържание! Само се замислете… минава ли ден без да потърсите нещо в Google? За целта използвате ключови думи, нали? Точно като една собствена библиотека с отговори на почти всичките ви въпроси. Това е съвсем ясно за бизнеса и всеки трябва да се възползва от предимствата на търсачката и връзката с потенциални клиенти.

Това беше и ще бъде бъдещето на онлайн маркетинга!

Всеки бранд си има собствена сфера, в която трябва да създава качествено съдържание, както за страниците на сайта, така и за негово величество… Блогът!

 

Content-Marketing-cycle

 

Подобрете потребителското преживяване

Тук не трябва да пропускате в никакъв случай бързината на зареждане, както и дизайна на уеб-сайта. Като заговорихме за дизайн, не става въпрос само да създадете уникален, крайно различен и запомнящ се дизайн. Важно е да бъде интерактивно и да води потребителя интуитивно към желаните стъпки. Актуални са големите изображения и шрифтове, които да завземат вниманието напълно на потребителя. Но внимавайте с тази задача, тъй като може да навреди на скоростта.

Използвайте PageSpeed Insights, за да тествате скоростта на вашия уеб-сайт и да си издействате препоръки за подобряването й. Линкът към него е ето ТУК.

 

Бъдете mobile-friendly

Както вече писахме, броят на потребителите на мобилни телефони съвсем скоро може да надскочи тези компютърните устройства. С цел да улесни мобилните потребители, през април миналата година, Google съобщи, че „Всички сайтове без мобилна версия слизат стремглаво надолу!“

 

monitor-tablet-pc-and-mobile-phone-with-blank-screen-m-1024x887

 

Можете да проверите дали вашия сайт е пригоден за мобилните устройства и е лесен за използване чрез инструмента на Google на този линк ТУК

Това ще продължава да е сред най-обсъжданите теми в тази насока и през новата 2016 година.

 

Какво да очакваме през новата 2016 година?

 

Потребителско изживяване

Смятаме, че търсачките ще обръщат значително внимание на потребителското изживяване – интуитивен и интерактивен дизайн, лесна навигация, лесно намиране на точната информация с качествено съдържание, поднесена по ефектен начин. Посещаемостта и популярността, с която се снабдяваме благодарение на потребителите на сайта, са знак за качество, а за Google това е от огромно значение при класирането на челните места.
Съсредоточавайки се към потребителското изживяване, се покачва възможността за потребителско споделяне, което от своя страна се отразява на мястото ви в ранг листата.

 

Завземете местния трафик

И през 2016 година, Google ще отговаря на конкретното търсене и спрямо локацията на потребителя. Тоест, ако вие изпишете „фризьорски салон“ в търсачката, ще излязат резултати най-напред спрямо вашето местоположение. Това означава, че ако сте собственик на бизнес, трябва обърнете внимание на SEO стратегиите и да бъдете на топ място при онлайн търсене, спрямо конкурентите ви, които са близко до вас като локация.

 

Изградете добър процес на Link Building

Това е доста успешна стратегия, насочена към изграждане на връзки – линкове от конкретни страници към вашия уеб-сайт. Доста добра практика, която стои в основата на SEO стратегиите, тъй като покачва трафика. В дългосрочен план, би ви донесла добра позиция при потребителското търсене.
Това може да се случи чрез публикуване на линкове към сайта ви в други сайтове от вашата сфера, блогове, преса и публикации, социални мрежи.

 

linkblast

 

Google и „намеренията“ на потребителите

Ключовата дума вече няма да е от единствено значение при показване на резултати. Google ще разглежда и за синоними, думи близки по значение, които са част от съдържанието на вашия сайт, сферата на дейност която има връзка с конкретното търсене, вашето местоположение, за да отговори най-добре на заявката на потребителя.

 

Bing e отново в играта

Повечето от вас си спомнят търсачката Bing. Да, тя все още съществува! И колкото да не е за вярване, през тази година се очаква да опита да изплува над повърхността. Едва ли може да завземе дори и половината от потребителите на Google, но се очаква да защити позициите си. Това означава, че вашата SEO стратегия трябва да бъде подготвена и за „друго поле за изява“.

Когато създавате съдържание, използвайте ключовите думи ефективно. Добавяйте и думи, близки по значение до ключовата. Уверете се, че вашето уеб съдържание е ефективно и полезно за потребителите.

 

Mobile-friendly и през 2016

Тази тема ще продължава да е актуална и през новата година, защото развитието на новите технологии и тяхното потребление има значение във всички нива, включително и за SEO. Ако сайтът ви няма мобилна версия, мобилните потребители не биха имали възможност да го посетят и да получат информация за вашия продукт или услуга. Съсредоточете вашата маркетинг стратегия за 2016 в мобилното потребление и мобилните ви потребители и бъдещи клиенти.

Това са основните ключови моменти, на които всички собственици на уеб-сайтове, трябва да обърнат внимание. Насочете вашата SEO и маркетинг стратегия именно към тези моменти, за да останете конкурентноспособни и успешни и през новата 2016 година.

Recent Posts
Contact Us

We''''''''re not around right now. But you can send us an email and we''''''''ll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
REQUEST A QUOTE

blog-img1^3B28C0164A46C20A711E02E44BCF0B6C5D6033C91FF4E27E53^pimgpsh_fullsize_distr