Как ще изберете следващата дигитална агенция за вашия проект?

Дигитална агенция

Какво трябва да търсите, когато проучвате за перспективни фирми за следващият ви уеб дизайн проект или уеб решение? Сложно, нали? Предвид старият ви опит, вече въпросите, на които трябва да си отговорите са много.

Правилният избор ще повлияе много на бизнеса ви, така че нека заедно да се заредим с въпросите и предупредителните знаци. Бизнесът ви е от изключително важно значение за вас, така че за напред…. нека бъде в правилните ръце 🙂

 

Защо проучването и селектирането е важно?

Ние живеем в такъв свят, в който онлайн информацията играе решаваща роля за голяма част от ежедневните избори, които правим. Тя е от изключително значение, дали хората ще използват нашите продукти или услуга, или не.

Направата на неподходящ уеб сайт, може да бъде крайно застрашаващо за вашия бизнес – лош дизайн, неправилно функциониращ, неподходящо послание към потребителя, бавна скорост, липса на мобилна версия и т.н.

С развитието на технологиите, има различни опции за изработка на уеб сайт, но дали тези опции отговарят точно на вашите нужди?

Определете целите на бизнеса ви.

На първо място, преди да започнете изработка на уеб сайт, трябва да вземете лист хартия и молив, и да начертаете ясно какви са вашите цели и тези на бизнеса ви, които искате да постигнете за напред. Ключът тук е, че креативността се „развихря“ доста бързо и силно, когато се стараете да пишете, чертаете или рисувате това, което изниква в съзнанието ви.

Всеки бизнес е уникален с това, което иска да постигне, но нека да си отговорим на няколко въпроса, които ще ни помогнат в задачата:

 • Ще помогне ли направата на новия уеб сайт за генерирането на повече потребители?
 • Трябва ли да е уникален и ако да, с какво трябва да се различава?
 • Имате ли нужда от висока видимост и лесно да бъдете откривани в търсачката?
 • Трябва ли да бъде оптимизиран за мобилните устройства?
 • Трябва ли да изпълнява основни и второстепенни функции – възможност за направа на потребителски поръчки (електронен магазин), конвертиране на потенциални клиенти и др.?
 • Нуждае ли се от интеграция с други платформи?

Важно е, да представите точно вашите идеи и цели още в началото, на първите срещи с изпълнителите на уеб агенцията. Със сигурност те ще коментират, предложат свои съвети и професионално мнение, което ще е от изключително значение, но вашата начална точка, трябва да бъде ясно очертана.

 

 

Тайните „ключове“, които да търсите в една дигитална агенция

Докато разглеждате уеб сайтовете на потенциалните бъдещи партньори в изпълнението на уеб сайт проекта, ето и списък с няколко точки, на които е важно да наблегнете:

 • Дигитална агенция, която разбира от вашия бранд, сфера на дейност. Брандингът е критична точка в пренасянето на вашия бизнес онлайн или постоянно присъстващ там чрез онлайн продажби. При такива обстоятелства, ви трябва дигитална агенция, с която сте на една вълна.
 • Портфолио с подобни проекти. Чудесен вариант би могъл да бъде, ако намерите партньор, който има опит в изпълнението на проекти във вашата сфера. Основно предимство, идеи за дизайн, функционалност, както и кое работи и кое не.
 • Любопитство. Една истински професионална дигитална агенция ще се опита да разбере колкото се може повече за бизнеса ви, вашето послание и начин на работа. Не се стряскайте, това е добър сигнал! Целта е, да ви помогне в проектирането на това, от което се нуждаете.
 • Квалифициран персонал. Важно е да знаете кой ще работи по вашия проект и дали има способността, да ви представи това, което искате. Някои фирми възлагат работата си към чужбина, други търсят програмисти и уеб-дизайнери в определени за това сайтове. Най-добрият вариант е опитни хора, които работят заедно в екип и са част от една обща фирма заедно.

 

 

Вашите директни въпроси

Ето и няколко въпроса, които е важно да зададете, освен стандартните, които изникват в съзнанието ви:

Каква ще бъде брандинг стратегията за изработка на уеб сайт – лого, уеб-дизайн, цветове….?
Какъв ще бъде UX (User experience) подход за нашия сайт, чрез който ще впечатлим и улесним потребителите?
Това ще бъде ли дизайн направен от основата, от началото, уникален и само за нас (custom design)?
Какъв е планът за SEO оптимизация – оптимизация за търсачката Google.
Как ще изглежда сайтът ни за мобилните потребители?
Каква е стратегията при стартирането на сайта?
Подлежи ли на предварително тестване, корекции и оправяне на бъгове след старта?

 

Предупредителни знаци

Червените знамена или предупредителните знаци, които трябва да имате на предвид, когато правите вашия избор:

 • Липса на информация. Трябва да сте загрижени, когато на официалната страница на уеб агенцията липсва информация за работата им до този момент – портфолио, изпълнени проекти, клиенти и прочие.
 • Липса на препоръки. Както знаете, препоръките са доказателство за добре свършена работа и отлично партньорство между двете страни.
 • Лоша комуникация. Червен флаг! Връзката основно между вас и уеб дизайнера предполага много комуникация и сътрудничество. Ако „комуникационните линии“ не са отворени (и в пряк, и в преносен смисъл) това загатва доста проблеми за напред.

Да, знаем, ще отнеме време и енергия, за да изберете най-добрата дигитална агенция за уеб дизайн, но това усилие определено си заслужава.

Една чудесна дигитална агенция ще ви помогне да издигнете бизнеса онлайн, да проектирате нещо, което отговаря на вашите цели, резонира с клиентите и визуализира вашата марка.

От друга страна, лошата фирма за дизайн може да доведе до разрушаване на бизнеса ви с изгубено време и пари заедно, а от там репутацията и реализациите, така че не забравяйте да отделите време, за да извършите правилна проверка и да зададете правилните въпроси, преди да вземете окончателното решение.

От нас, успех!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *